Головна  →  Новини  →  23 серпня 2016

У відділенні по роботі з інвалідами Територіального центру соціального обслуговування відсвяткували 25-ту річницю незалежності України

У відділенні по роботі з інвалідами Територіального центру соціального обслуговування відсвяткували 25-ту річницю незалежності України

День незалежності України - державне свято України, що відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною радою УРСР «Акта проголошення незалежності України», що прийнято вважати датою утворення держави Україна в сучасному вигляді. Тому 24 серпня Україна святкуватиме 25-ту річницю Незалежності. 

Вперше День незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року в пам'ять про те, що рік тому 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла «Декларацію про державний суверенітет України». Також 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла постанову «Про День проголошення незалежності України». 

У дев’яності роки до Дня незалежності було скептичне ставлення. Одним з показників змін у святкуваннях Дня Незалежності є зовсім інше сприйняття армії та її ролі у житті держави. Адже саме Збройні сили є одним з важливих інститутів будь-якої держави. Незалежність доводиться відстоювати зараз на різних фронтах: військовому, політичному, інформаційному. Ця боротьба має свій зміст та мету.

Джерело: управління праці та соціального захисту населення

Перейти до спискуВерсiя для друку