Головна  →  Новини  →  26 травня 2016

Батьки учнів старших класів звертаються з проханням проведення аналогічних лекції для молодших класів (фото)

Батьки учнів старших класів звертаються з проханням проведення аналогічних лекції для молодших класів (фото)

24 травня 2016 року у спеціалізованій школі №304 відбулася лекція для батьків учнів середніх та старших класів в рамках проекту «Захистимо дітей від наркотиків та алкоголізу», що триває протягом квітня-травня під патронатом голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимира КАРЕТКО. На заході були присутні Микола ЧЕРНЕЦЬКИЙ, радник голови РДА, адміністрація спеціалізованої школи №304, вчителі та батьки учнів. Загальна кількість учасників сягнула – 150 осіб.

Психотерапевт реабілітаційного центру «СХОДИ» Анастасія під час свого виступу зупинилася на  важливих питаннях: «Чому підлітки починають вживати наркотики», за якими ознаками можна виявити, що людина вживає наркотичні речовини, які наслідки чекають підлітка, що має наркотичну залежність, і головне, що робити, до кого звертатися, якщо ця біда прийшла у родину.

Психотерапевт зазначила, що дуже важливо батькам підлітків бути обізнаним щодо проблематики вживання психотропних наркотичних речовин. При цьому слід пам’ятати, що алкоголь належить до психо-активних речовин як і наркотичні речовини і має аналогічний механізм формування залежності.

В свою чергу присутні батьки піднімали питання необхідності організації аналогічного проекту інформування батьків не тільки старших, а і молодших класів.

Нагадаємо, що з аналогічною ініціативою виходили директори навчальних закладів Святошинського району.

Довідка.

Проект «Захистимо дітей від наркотиків та алкоголізму» проходить в загальноосвітніх закладах Святошинського району протягом квітня-травня, в рамках якого психологи читають лекції. Проект розрахований на батьків учнів середніх і старших класів та має на меті на передодні довгих літніх канікул проінформувати батьків про формування негативних соціальних явищ таких як вживання алкоголю та наркотичних речовин та про превентивні дії.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку