Головна  →  Новини  →  23 травня 2016

Профілактика артеріальної гіпертензії починається з родини (фото)

Профілактика артеріальної гіпертензії починається з родини (фото)

У КНП «ЦПМСД» №2 (вул. Василя Кучера, 5, вул. Симиренка, №10 та 38) з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гіпертонією, також як в інших медичних закладах району, проводилися заходи профілактичного спрямування – вимірювання артеріального тиску, бесіди з пацієнтами, розміщення наочних матеріалів на інформаційних стендах тощо.

Однак працівники Центру в своїй профілактичній роботі не обмежуються заходами в рамках Всесвітньої кампанії. В Центрі практикується постійний моніторинг родин з несприятливим анамнезом щодо захворювань серцево-судинної системи, зокрема, гіпертонічної хвороби. Педіатри, сімейні лікарі та медичні сестри обов’язково вимірюють тиск пацієнтам при відвідані вдома та на амбулаторних прийомах членів таких родин, дають поради щодо раціонального харчування та режиму праці й відпочинку, адекватних фізичних навантажень, занять фізичною культурою та такими видами спорту як плавання, лижний спорт, ходьба.

З огляду на тенденцію до «помолодшання» гіпертонії, особливу увагу приділяють ранньому виявленню схильності до підвищення артеріального тиску у дітей та підлітків з родин згаданої вище групи ризику.

 

Джерело: КНП «ЦПМСД» №2

Перейти до спискуВерсiя для друку