Головна  →  Новини  →  2 березня 2016

У СЗШ №215 відбувся конкурс читців творів Тараса Шевченка

У СЗШ №215 відбувся конкурс читців творів Тараса Шевченка

Весь світ відзначає Шевченківські дні! Ім’я Тараса Григоровича Шевченка на вустах і в дорослого, і в малого, адже він – геніальна людина, борець  за права знедоленого народу, великий український Кобзар!

Вшановуючи пам’ять поета, 01 березня 2016 року у середній загальноосвітній школі № 215 між учнями 1-4-х класів пройшов конкурс на кращого читця Шевченкових творів. Учні початкової школи разом зі своїми вчителями ретельно готувалися до конкурсу, гаслом якого стали слова « … Не замовкне твій голос між нашим народом…».  

Вдягнені в українські костюми учні 4-А класу під керівництвом свого вчителя Несторук Л.Г. відкрили свято віршами Тараса Шевченка. Продовжили захід учасники конкурсу – читці Шевченкової поезії. Затамувавши подих, присутні в залі учні, вчителі, батьки насолоджувались поезією, яка лунала з дитячих вуст. Перед очима промайнули родючі українські землі, поля золотої пшениці, зелені сади, білі хати, тихі води, ясні зорі і на тлі природи – смуток і горе знедоленого народу.

За результатами урочистого заходу право представляти школу на районному конкурсі читців «Уклін Тобі, Кобзарю» вибороли Атаманенко Олександра (вчитель Косматовська Ярослава Іванівна) і Давиденко Ганна (вчитель Іваненко Антоніна Петрівна).

Завершився конкурс  оголошенням переможців і словами  директора школи Весельської Л.Б., яка подякувала усім учасникам цього дійства за активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі його національну гідність і самоусвідомлення.

Джерело: СЗШ №215

Перейти до спискуВерсiя для друку