Головна  →  Новини  →  12 лютого 2016

В Святошині привітали воїнів-інтернаціоналістів (фото)

В Святошині привітали воїнів-інтернаціоналістів (фото)

Впродовж другої половини 20 століття українські військовослужбовці виконували «інтернаціональну місію» беручи участь у багатьох локальних конфліктах – в Угорщині та Чехословаччині, на Кубі та у В’єтнамі, у Югославії та Афганістані, на Близькому Сході та Африканському континенті та інших регіонах світу.

15 лютого, згідно з Указом Президента України, в нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата була обрана не випадково, адже саме 15 лютого 1989 року радянський контингент остаточно був виведений з Афганістану і неоголошена війна, що тривала впродовж 10-ти років, нарешті закінчилась. З України на Афганську війну за всі 10 років було направлено понад 160 тисяч чоловік, понад три тисячі з них загинули.

12 лютого, напередодні пам’ятного дня у залі клубу «Бінго» (просп. Перемоги, 112) зібралися представники районної Спілки ветеранів Афганістану, колишні воїни-інтернаціоналісти та сім’ї загиблих учасників бойових дій, щоб разом вшанувати пам'ять воїнів, які так і не повернулися живими додому та привітати тих, хто виконавши свій військовий обов’язок продовжив свій життєвий шлях.

До присутніх звернувся керівник апарату Святошинської РДА Микола Пашинський, який наголосив на важливості донесення до майбутніх поколінь пам’яті про мужніх воїнів, які, незважаючи ні на що, з честю та гідністю виконували свій громадянський та військовий обов’язок.

«Присутні в залі  – це наша гордість; приклад справжньої витримки та вірності присязі. І сьогодні, коли Україна втягнута у збройний конфлікт на своїх східних кордонах, колишні воїни-інтернаціоналісти, не залишаються осторонь, а зі зброєю в руках оберігають територіальну цілісність, мир та спокій Батьківщини», - сказав у своїй промові керівник апарату Святошинської РДА.

На завершення Микола Пашинський побажав гостям заходу міцного здоров’я, мирного неба та душевного спокою.

Перейти до спискуВерсiя для друку