Головна  →  Новини  →  5 лютого 2016

Соціальні педагоги розглянули питання соціальної адаптації дітей до дошкільних навчальних закладів (фото)

Соціальні педагоги розглянули питання соціальної адаптації дітей до дошкільних навчальних закладів (фото)

4 лютого 2016 року згідно плану роботи районного управління освіти, молоді та спорту в актовій залі управління відбувся семінар для соціальних педагогів закладів освіти Святошинського району на тему: «Соціальна адаптація дитини до ДНЗ шляхом залучення її до ігрової діяльності». Семінар провела Лариса Совенко, методист науково-методичного центру РУОМС.

Розпочався захід з виступу Лариси Петрівни, яка зазначила, що соціальна адаптація дитини у перші місяці перебування в закладі – фундамент її подальших успіхів.

Далі виступила Вікторія Шульгіна, соціальний педагог ДНЗ № 276, яка поділилася своїм досвідом роботи з питань адаптації як комплексної проблеми сучасності, зупинившись, зокрема, на ігровій діяльність дітей молодшого віку в період адаптації до нових умов ДНЗ.

Про цей дивовижній ранній вік розповіла Людмила Лохвицька, соціальний педагог ДНЗ № 567, зупинившись окремо на роботі з батьками щодо покращення адаптації дітей.

Ольга Іщенко (ДНЗ № 33), Олеся Кулик (ДНЗ № 736) та Віра Скивка (ДНЗ № 219) ознайомили присутніх з особливостями проходження процесу соціалізації старших дошкільників, адаптації дітей середнього дошкільного віку засобами ігрової діяльності, роботою педколективу в цей період, а також адаптацією дітей з особливими потребами до ДНЗ.

Соціальні педагоги подякували своїм колегам, за підготовку цікавого матеріалу, який допоможе їм у подальшій практичній роботі з дітьми.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту 

Перейти до спискуВерсiя для друку