Головна  →  Новини  →  1 грудня 2015

«Вечір літературного читання» в СШ №131 (фото)

«Вечір літературного читання» в СШ №131 (фото)

«Святе мистецтво! В пензлі чи пері

Є сила дати вічність кожній рисі,

Хмарині, що пливе в небесній висі,

Веселих промінців химерній грі…»

(В. Вордсворт) 

В спеціалізованій школі № 131 відбулося літературне свято «Вечір літературного читання» під час якого гості заходу познайомилися з зарубіжними поетами.

Зарубіжна література - надзвичайно цікавий предмет. Особливе місце серед великої кількості книг належать поезіям. На святі були представлені такі поети: О.С.Пушкін, Жан де Лафонтен, І.А.Крилов, Р.Л.Стівенсон, Франсуа Війон, Й.В.Гете, Ф.Шіллер, Г.Гейне.

Учні 5-9-х класів із захопленням та емоційно розповідали поезії різних поетів світу.

Багато віків тому один античний мудрець зауважив: «Життя коротке, а мистецтво вічне». І з ним не можна не погодитися: людина завжди йде рука об руку з мистецтвом, а кращі його зразки переживають не одне покоління шанувальників.

Література – це мистецтво слова, а слово – найцінніше надбання людства, начало всіх начал.

Мистецтво «в пензлі чи в пері» увічнює життя людини й природи, бо спроможне «вирвать мить із плину часу і в ній божисту вічність передать».

Коли людина читає, з нею відбувається те, що не відбувається ніколи. Коли слово піднімається з білої сторінки і досягає свідомості живої людини, воно перестає бути словом – воно стає життям. І люди не зможуть відмовитись від книги, поки вони існують як явище природи.

 

Джерело: СШ №131

 

Перейти до спискуВерсiя для друку