Головна  →  Новини  →  30 листопада 2015

«Вогні творчості М.І.Дубова». Бібліотека «Промінець» ЦБС «Свічадо» до 105-річчя від дня народження письменника

«Вогні творчості М.І.Дубова». Бібліотека «Промінець» ЦБС «Свічадо» до 105-річчя від дня народження письменника

Творчості видатного письменника Миколи Івановича Дубова присвятили літературну годину у бібліотеці для дітей «Промінець» Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини. У листопаді виповнилося 105 років від дня народження Миколи Івановича.

Читачі – діти, для яких і писав М.І.Дубов люблять і добре знають його твори, – тому активно взяли участь у цікавому заході, який підготувала для молодших читачів бібліотекар І категорії Галина Василівна Чоні.

Діти дізнались,що Микола Іванович народився 1910 року в місті Омську; у дванадцятирічному віці разом з родиною переїхав в Україну, отримав освіту та працював учителем, журналістом, редактором газет, навіть бібліотекарем, а головне став писати чудові твори для дітей. У 1951 році вийшла перша повість для дітей «На краю землі», роман «Горе одному», за який було присуджено Державну премію СРСР. Творчість Миколи Івановича Дубова швидко стала відомою широкому колу читачів, його книги видавались багатьма мовами, знаходили свого читача у нашій країні та за кордоном.

Під час заходу діти мали змогу переглянути у літературному кінозалі «Промінець» слайд-фільм про ті місця у місті Києві, де зберігається пам’ять про письменника. Сподобалась та запам’яталась присутнім розповідь завідувача бібліотеки ім. М.Дубова – Валентини Іванівни Мазур, яка також взяла участь у заході та розповіла дітям про музей письменника у бібліотеці для дітей, яка носить ім’я чудового письменника та показала присутнім світлини з сімейного архіву родини М.Дубова та декілька особистих речей Миколи Івановича.

Після цікавої бесіди діти переглянули художній фільм за твором письменника «Вогні на річці» та намалювали героїв, які сподобались та запам’ятались.

Шановні користувачі! У бібліотеці для дітей «Промінець» (вул. Краснова,10) в рамках роботи цільової програми популяризації читання, щотижня відбуваються цікаві та змістовні заходи. Розклад роботи та тему можна уточнити у завідувача бібліотеки Смольнікової Людмили Борисівни за телефоном: 450-56-14.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку