Головна  →  Новини  →  24 листопада 2015

Заступники директорів з навчально-виховної та методичної роботи ЗНЗ району обговорили питання модернізації методичної роботи (фото)

Заступники директорів з навчально-виховної та методичної роботи ЗНЗ району обговорили питання модернізації методичної роботи (фото)

24 листопада 2015 року в Київському будинку вчителя відбувся районний семінар заступників директорів з навчально-виховної та методичної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району. Захід організував і проводив науково-методичний центр управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА на чолі з Олегом Ільюком, в. о. директора НМЦ та методистом Марією Тромсою із залученням провідних українських учених у галузі дидактики.

Тема, яку обговорювали заступники наразі на часі: “Науково-методичний супровід професійного зростання педагога”.

Досить незвичним було проведення семінару, адже Василь Базелюк, доцент кафедри університетської освіти і права, кандидат педагогічних наук, ознайомив освітян із розробками науково-методичного супроводу професійного зростання педагога та практичною частиною методики управління професійним зростанням учителя.

У свою чергу Марія Тромса, методист НМЦ, обговорила і визначила із колегами шляхи управління науково-дослідницькою діяльністю педагогів та учнів як однією із форм методичної роботи і збагачення творчого потенціалу вчителя-предметника; проведення шкільних наукових конференцій та участь у 1 (районному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН вимагає сьогодні від учасників процесу глибоких теоретичних і практичних знань учителя, який зможе передати їх юному досліднику.

Підсумовуючи роботу семінару і синтезуючи думки виступаючих, Олег Ільюк відзначив, що головна мета методичного супроводу професійного зростання педагога – щоденна нелегка співпраця з учнем, щоб той зрозумів мету життя і умів боротися за неї.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту

Перейти до спискуВерсiя для друку