Головна  →  Новини  →  24 листопада 2015

Літературно-музична композиція "Моя Україна – єдина країна" (фото)

Літературно-музична композиція "Моя Україна – єдина країна" (фото)

Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був майданом Свободи, і Революція Гідності 2013-2014 років. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Минуло два роки з часу перших протестів, проте дата 21 листопада відтепер стане пам¢ятною для українців.

23 листопада 2015 року учні 9-Б класу презентували літературно-музичну композицію на тему ²Моя Україна – єдина країна². Метою виховного заходу було вшанувати пам¢ять жертв Революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років; поглибити знання учнів про події, які стали історією нашої держави; пробуджувати надалі інтереси до історії української нації; виховувати повагу та шану до борців за свободу та незалежність Батьківщини.

Дев¢ятикласники акцентували увагу на розповіді про природні багатства нашої держави, її співучість та невичерпні традиції. Гімназисти також коротко нагадали хронологію подій на революційному Майдані, у зоні проведення АТО; наголосили, що в пам¢яті українців завжди житимуть події листопада-лютого 2013-14 років та герої, що полягли за Європейський вибір України, адже безцінними є уроки історії для майбутніх поколінь.

Майдан згуртував українців і дав надію, Майдан показав усьому світу – українці готові боротися за краще майбутнє.

 

Джерело: Київська гімназія №154

Перейти до спискуВерсiя для друку