Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2015

«Маленьким про могутню державу та її символи». Бібліотека для дітей «Книжкова світлиця» презентує

«Маленьким про могутню державу та її символи». Бібліотека для дітей «Книжкова світлиця» презентує

Дружною, талановитою та працьовитою командою працюють наймолодші користувачі бібліотеки для дітей «Книжкова світлиця» Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини, які відвідують гурток розвитку дитини у бібліотеці.

Разом з бібліотекарем І категорії  Тетяною Михайлівною Бордійчук діти вирішили  виготовити прапор України. Перед початком роботи Тетяна Михайлівна розповіла дітям про  символи нашої держави:  прапор, герб та гімн.  Маленькі громадяни України дізнались, що Україна – це Батьківщина для всіх людей, які живуть на її території, а Батьківщина – це найкраще і найдорожче місце у світі для кожної людини. Діти розглянули блакитно-жовтий прапор України - кольори якого означають синє небо та золоту ниву та прослухали вірш Н. Поклад «Прапор України».

Далі Тетяна Михайлівна показала дітям золотий на голубому тлігерб України - Тризубта розповіла, що наш гербвідображає триєдність життя: батько – мати – дитя, які символізують собою силу, мудрість, любов. На ньому можна прочитати слово Воля.

Під час заходу діти дізнались про Державний гімн України, його авторів та засвоїли: коли звучить Державний гімн, треба обов'язково встати, цим ми виявляємо особливу пошану до наших державних святинь.

Прапор України, виготовлений дітьми вийшов чудовим: святковим і величним, як і належить бути одному з головних символів держави. Творчий колектив вирішив відіслати справжній витвір мистецтв до редакції українського дитячого журналу «Пізнайко», який запросив всіх діток України взяти участь у конкурсі та виготовити власноруч символи нашої держави.

Шановні користувачі! У бібліотеці для дітей «Книжкова світлиця»  (вул. Зодчих, 30/6) працює програма розвитку дитини. Заняття відбуваються щотижня.  Завідувач бібліотеки Литвин Тетяна Валентинівна  (тел. 274-62-61)  Ми чекаємо на Вас.

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку