Головна  →  Новини  →  2 вересня 2015

Відбувся круглий стіл у рамках проекту «Захист прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ у м. Києві»

Відбувся круглий стіл у рамках проекту «Захист прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ у м. Києві»

27 серпня 2015 року спеціалісти Святошинського районного центру зайнятості взяли участь в круглому столі, ініційованому Київським відділенням мережі ЛЖВ, на якому обговорювались можливості поліпшення якостей надання медичних та соціальних послуг для ВІЛ-позитивних внутрішньо переміщених осіб у рамках проекту «Захист прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ у м. Києві».

Участь в засіданні взяли представники спільноти ВІЛ-позитивних внутрішньо переміщених осіб (25 осіб), спеціалісти програми розвитку ООН в Україні, представники Київської міської клінічної лікарні №5, Департаменту охорони здоров’я КМДА, Департаменту соціальної політики КМДА, Головного управління ДМС у місті Києві, Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Актуальність даного засідання була зумовлена необхідністю мінімізації асоціальних проявів у життєдіяльності громади, підсиленням ролі сімейних цінностей у суспільстві, підвищенням рівня поінформованості внутрішньо переміщених осіб, членів їх сімей та населення у цілому з питань соціальної підтримки, поліпшення ефективності взаємодії громадських організацій з органами державної влади у сфері підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Під час засідання було розглянуто пропозиції представників служб та відомств щодо забезпечення доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання; наданні соціально-педагогічних, юридичних, медичних, психологічних, профорієнтаційних послуг внутрішньо переміщеним особам. 

 

Джерело: Святошинський районний центр зайнятості.

Перейти до спискуВерсiя для друку