Головна  →  Новини  →  1 вересня 2015

У спеціалізованій школі №304 Перший урок присвятили Україні

У спеціалізованій школі №304 Перший урок присвятили Україні

Першого вересня навчальний рік у спеціалізованій школі №304 розпочався уроком, метою якого є донесення до молоді ідеї єдності та суверенності держави як головної умови розвитку та процвітання України. Жодна з держав не може вважати себе ані розвиненою, ані демократичною, якщо її громадяни не знають свого минулого. Особливо потрібно його знати нам, українцям. Адже у нас цілеспрямовано, упродовж століть, намагались відібрати історичну пам'ять, а отже, й позбавити національної гідності. А тим часом наша історія, наша культура та наші традиції мають глибоке історичне коріння.

Тему Першого уроку класні керівники обирали самостійно: «В єдності наша сила», «Діалоги з титанами духу», «З відданістю Україні в серці», «Історична подорож у часі. Славетні імена України», «Люби свою сім’ю та школу. Свою Батьківщину шануй», «Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», «Наша країна – єдина Україна», «Ніхто, крім нас!».  Але в  усіх класних колективах говорили про ті цінності, які роблять нас сильнішими, зміцнюють і об’єднують нашу державу, про національні традиції нашого народу, його героїчне минуле, про видатних діячів нашої Батьківщини. Під час проведення заходів звучали українські мелодії, вірші та вислови відомих людей.

Відомий педагог В. О. Сухомлинський писав: «Найголовніше, найяскравіше, що на все життя западає в серце патріота і що втілює в собі Батьківщину, – це люди». Дійсно, сила України у силі духу її громадян, її впевненість – у готовності  молодих людей, сміливо крокувати дорогою самостійного життя.

Джерело: СШ №304

Перейти до спискуВерсiя для друку