Головна  →  Новини  →  5 серпня 2015

Консервуємо на здоров'я!

Консервуємо на здоров'я!

Літо – щедра пора солодких ягід, соковитих фруктів, корисних овочів. Як зберегти чудові дари природи та зробити смачні заготовки на зиму в домашніх умовах обговорювали на черговому засіданні клубу дачників «Соняшник», що відбулося  в бібліотеці ім. М. Дубова для дітей Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини.

Бібліотекар Максимова Л. Б. поділилася з учасниками клубу власними секретами підготовки до консервування. Людмила Борисівна наголосила: «Для консервування слід використовувати овочі, фрукти і ягоди, які мають найкращий вигляд, аромат та смак. Виключення має тільки та сировина, що за рецептом використовується недозрілою або перезрілою».  Господиня з досвідом також зробила акцент на тому, що якість консервованих продуктів залежить від якості води. Тому, за можливістю, для консервування потрібно використовувати воду з криниці чи джерела. Водою з під крану користуватися не варто. Залишки хімікатів, що використовують для її очищення, можуть не тільки зменшити смак консервів, але й просто їх зіпсувати. Таку воду слід закип’ятити і дати відстоятися добу, чи сиру теж відстоювати не менше доби.

Учасники засідання ділилися власними найкращими рецептами консервування, занотовували поради та  домовилися взимку провести дегустацію  обговореного.

Шановні користувачі! В бібліотеці оформлено тематичний перегляд  статей із періодичних видань «Ліза», «Порадниця» та книг, які допоможуть всім бажаючим консервувати. Перегляд діє до жовтня  2015 року. Консервуємо на здоров’я!

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку