Головна  →  Новини  →  5 серпня 2015

Допомога Святошинського районного центру зайнятості особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО (фото)

Допомога Святошинського районного центру зайнятості особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО (фото)

Після тимчасової окупації Криму та з початку проведення антитерористичної операції на сході України, Святошинський центр  зайнятості активно долучився до надання допомоги особам,  які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в м. Київ. Центром зайнятості надається широкий спектр послуг служби зайнятості: психологічна підтримка та допомога, послуги з працевлаштування, профнавчання, профорієнтації тощо.

Бажаючі відвідують різноманітні профорієнтаційні заходи, метою яких є не тільки психологічна підтримка та допомога, а  й навчання техніці пошуку роботи.  На групових заходах відвідувачі навчаються писати резюме, спілкуватися з роботодавцем, опрацьовувати джерела пошуку роботи тощо.

Протягом січня-липня 2015 року за допомогою в працевлаштуванні до Святошинського районного центру зайнятості звернулись 303 вимушених переселенців (з АР Крим та м. Севастополь – 18 осіб, Донецької області – 171 особа та Луганської області – 114 осіб).

З них отримали статус безробітного –283 особи (АР Крим та м. Севастополь - 16 осіб, з Донецької області – 164 особи, з Луганської області – 103 особи).

Для підвищення конкурентоспроможності та професійної мобільності безробітних, Святошинський  центр зайнятості  організовує професійне навчання та перенавчання відповідно до потреб ринку праці та вимог роботодавців. Протягом січня-липня 2015 року з числа вимушених переселенців Святошинським районним центром зайнятості на навчання було направлено 26 осіб (АР Крим та м. Севастополь - 1 особа, з Донецької області – 16осіб, з Луганської області – 9 осіб). Навчання відбувалося за напрямками Логістика, Тренінг-менеджер, Керівник проектів та програм, Застосування ПК на підприємстві, Іноземна (англійська) мова, Бухгалтер операціоніст в програмі 1-С, Організація підприємницької діяльності, Економіст з бух-обліку та аналізу господарської діяльності.

Для оперативного та якісного надання послуг особам, які є тимчасовими переселенцями з інших регіонів України Святошинським районним центром зайнятості щоденно формується, актуалізується та перевіряється база вакансій роботодавців, які готові працевлаштувати вищезазначені категорії громадян,  в тому числі з наданням житла. Протягом звітного періоду за сприянням Святошинського центру  зайнятості було працевлаштовано 49  осіб (АР Крим та м. Севастополь - 6 осіб, з Донецької області – 25 осіб, з Луганської області – 18 осіб).  Для інших ведеться пошук роботи відповідно до освіти, досвіду роботи та їхніх побажань.

З метою сприяння розвитку підприємництва та самостійної зайнятості населення Святошинським районним центром зайнятості організовуються семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, здійснюється направлення осіб на навчання основам підприємницької діяльності. За сприянням служби зайнятості 6 осіб з числа переселенці отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та зареєструвались як суб’єкти підприємництва (з Донецької області – 4 особи, з Луганської області – 2 особи).

З метою роз’яснення про послуги служби зайнятості вимушено переміщеним особам та їх права на соціальні виплати, спеціалістами базового центру зайнятості організовуються і проводяться виїзні заходи, круглі столи, семінари.

 

Джерело: Святошинський районний центр зайнятості.

Перейти до спискуВерсiя для друку