Головна  →  Новини  →  4 серпня 2015

За стрілянину у Святошинському районі столиці міліція затримала двох осіб та відкрила кримінальне провадження за хуліганство

За стрілянину у Святошинському районі столиці міліція затримала двох осіб та відкрила кримінальне провадження за хуліганство

З’ясування стосунків з використанням автоматичної зброї між чоловіками сталося цієї ночі в одному з готельних комплексів Святошинського району столиці. Один з охоронців закладу знаходиться в лікарні з попереднім діагнозом перелом руки. Двох постояльців готелю затримано за підозрою у вчинення кримінального правопорушення. За місцем проживання затриманих вилучено зброю та боєприпаси.

Сьогодні близько 4-ї години ранку до чергової частини Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві по спецлінії «102» надійшло повідомлення про стрілянину в одному з готельних комплексів на проспекті Перемоги. За вказаною адресою негайно було направлено додаткові наряди міліції та слідчо-оперативну групу.

Попередньо встановлено, що між охоронцем готельного комплексу та двома його жителями виник конфлікт, який згодом переріс у сутичку. З’ясування стосунків між чоловіками продовжилося біля будинку постояльців на території комплексу. Один з учасників конфлікту вийшов з помешкання з автоматичною зброєю та здійснив кілька неприцільних пострілів у бік охоронців. На щастя, ніхто не постраждав.

Внаслідок інциденту 32-річного охоронця готельного комплексу госпіталізовано до лікарняного закладу з попереднім діагнозом перелом руки.

За підозрою в скоєнні кримінального правопорушення затримано двох чоловіків, 1973 та 1976 років народження. У одного з них вилучено мисливський карабін АКМ МП, на який він мав дозвіл на зберігання, з явними ознаками переробки для стрільби бойовими набоями. На вулиці біля входу до приміщення виявлено та вилучено 4 стріляні гільзи.

Окрім цього у будинку, де проживали підозрювані, правоохоронці вилучили ще й велику кількість набоїв різного калібру, два предмети, зовні схожі на гранати, 2 карабіни СКС, магазин до АК, споряджений набоями, 6 штик-ножів, 2 пістолети різних марок, пусковий пристрій до РПГ-26, 5 радіостанцій (2 автомобільні та 3 переносні), 4 капсулі-детонатори, 2 димові гранати, пневматичну гвинтівку без маркування, сигнальну ракету.

Усе вилучене направлено на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в місті Києві.

Зібрані відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України «Хуліганство». Розпочато досудове розслідування, за результатами якого буде визначено ступінь провини кожного з учасників конфлікту.

Джерело: ВЗГ ГУМВС України в місті Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку