Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинському районі відбувся заключний етап XVI Київського фестивалю команд веселих та кмітливих юних пожежників (фото)

Опубліковано 28 травня 2015 року о 17:53
фото

«Одним з пріоритетних напрямків рятувальників - є робота з дітьми, попередження виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж. Саме фестивалі юних пожежників у доступній формі доносять до учнів і дошкільників всю серйозність нехтування правилами безпечного життя. Фестиваль КВК юних пожежних - найкращий приклад того, що навчання правил безпечної життєдіяльності та пожежної безпеки стає цікавим та захоплюючим заняттям»,- зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС України у м. Києві Валерій Борис, зустрічаючись з освітянами.

На підтвердження цьому у Київській гімназії східних мов № 1, де зібралися команди-учасники заключного міського етапу XVI Київського фестивалю команд веселих та кмітливих юних пожежних, який відбувся 22 травня 2015 року, від болільників, дорослих і малечі, яблуку не було де впасти. 

До того все було цікавим: пожежники гасили умовну пожежу, показували, як правильно користуватися вогнегасником, щоб не заморозити руки, демонстрували роботу аварійно - рятувального загону спеціального призначення під час розрізання металевої конструкції на місці ДТП або при завалах металевих конструкцій. … А порятунок людини з даху будівлі за допомогою спорядження альпіністів. Все було неповторно, навіть виступи дитячих творчих колективів, які талановито показали своє мистецтво. 

Потім було чарівне дійство, створене кавеенщиками в актовій залі командами учасницями, а саме: «Дарниця на біс» загальноосвітньої школи № 160 Дарницького району, «Зубр» гімназії № 178 Солом’янського району, «Стихійне лихо» загальноосвітньої школи № 205 Святошинського району, «Діти брандспойту» загальноосвітньої школи № 80 Печерського району та командою, яка перемагала вже двічі, «Банзай» гімназії східних мов № 1 Святошинського району.

Глядачів захоплювало те, що журі і виступаючі були у своєрідних костюмах, пов’язаних символічно з професією пожежника, конкурсу «Візитівка», де команди протягом декількох хвилин у жартівливій формі знайомились із глядачами, жартівливе «Домашнє завдання», Найкраща авторська пісня – все було підпорядковано основній меті фестивалю - в ігровій формі навчити своїх однолітків основам безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки, замислитися над труднощами професії рятувальника – пожежника, на їх мужності.

Для членів жюрі важко було обрати команду, яка отримає переможний перехідний кубок фестивалю КВК юних пожежних. І все ж приємно відзначити, що наша рідна команда, команда «Банзай» гімназії східних мов № 1 Святошинського району, посіла втретє перше місце і залишить кубок у стінах гімназії. Решта команд отримали солодкі подарунки, заохочуючи подарунки та дипломи. Журі щиро подякувало керівникам команд за навчання дітей основам безпечного життя.

Лариса Василенко, яка приклала максимум зусиль для організації фестивалю, на завершення заходу, з приємністю відзначила, що команди шкіл Святошинського району відзначаються своєю злагодженістю і завжди серед перших.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux