Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

Стихійна торгівля – потенційна небезпека (фото)

Стихійна торгівля – потенційна небезпека (фото)

Будь-який харчовий продукт, що реалізується «стихійно», тобто в невстановлених місцях, у приватних осіб або такий, що не має відповідного маркування, належним чином не упакований, може вважатись потенційно небезпечним. Торгівля цими продуктами проводиться з грубими порушеннями вимог діючого санітарного законодавства, а саме: відсутні умови щодо зберігання та реалізації продукції, працюючі не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди та не мають особових медичних книжок, відсутні умови для дотримання особистої гігієни, а також  документи, які свідчать про безпеку та якість продуктів.

Так, за дорученням голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації  - Іллі Сагайдака, 28 травня  працівниками відділу контролю за благоустроєм Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації  спільно з працівниками Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві здійснили рейд стихійної торгівлі по вулиці Святошинська, 4. Під час перевірки правоохоронними органами було вилучено товар та складено адміністративний протокол згідно статті 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях, Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Несанкціонована торгівля не лише псує естетичний вигляд району, а ще й є небезпечною для здоров’я його мешканців та гостей.  Адже «вітриною» для найрізноманітнішого товару служить все, починаючи від перевізних лотків на коліщатках і розкладних столиків, закінчуючи газетою, розісланою на тротуарі. А це не тільки обмежує вільне пересування пішоходів, а і є безпосередньою загрозою для здоров'я споживачів. Деякі громадяни, купуючи «дешевший товар», навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою такі покупки та  не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися з «тротуару».

Перейти до спискуВерсiя для друку