Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

В Святошинському районі відбулося вшанування пам’яті загиблого героя Андрія Єременка

В Святошинському районі відбулося вшанування пам’яті загиблого героя Андрія Єременка

28 травня 2015 року на фасаді СЗШ № 222 відбулось відкриття меморіальної дошки на честь героя, що загинув у зоні АТО – Єременка Андрія.

Єременко Андрій Віталійович народився 5 серпня 1979 року у місті Києві. Загинув 21 серпня 2014 року в місті Дебальцево, Донецької області.

Навчався Андрій у середній загальноосвітній школі №222 Святошинського району. Вищу освіту здобув у Національному технічному університету України "КПІ", тут же закінчив аспірантуру, а після повернення з війни мав писати дисертацію. Андрій був талановитим вченим, науковим співробітником факультету електроніки КПІ, чиї роботи з мікроелектроніки неодноразово визнавали кращими на міжнародних наукових конференціях.

Мобілізували Андрія в березні 2014 року. Будучи офіцером запасу він з’явився до райвійськкомату одразу ж, а вже звідти був направлений до першого дивізіону командиром бойової машини 1129-го ракетно-зенітного полку Білоцерківської військової частини А/1231.

Загинув Андрій 21 серпня 2014 року під Дебальцево Донецької області, де бійці бойової машини потрапили під обстріл з РСЗВ «Град». Андрій, як справжній командир, спочатку врятував своїх підлеглих, а потім вже сам залишив бойову машину та нажаль був смертельно поранений осколком.

У Андрія залишились мати, брат та дружина Ольга і 10-річний син Микита.

Справжній патріот своєї Батьківщини, мужній воїн, Андрій з честю та гідність одним з перших пішов захищати територіальну цілісність та недоторканність України.

Вічна слава Герою!

Перейти до спискуВерсiя для друку