Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Студенти Київського університету права НАН України провели усний журнал «Твої права, дитино»

Опубліковано 27 травня 2015 року о 12:52
фото

Напередодні Дня захисту дітей у рамках загально університетського проекту Київського університету права НАН України «Передай тепло своєї руки маленькій дитині», що діє під патронатом ректора, професора Юрія Бошицького студенти-волонтери університету разом з волонтером Тетяною Бабенковою, директором видавництва «ХАЙ-ТЕК ПРЕС», волонтером провели усний журнал «Твої права, дитино» в Спеціальній школі-інтернаті №15 для дітей з наслідками поліомієліту Святошинського району м. Києва. Передали до ігрової кімнати іграшки, канцтовари, фарби, повітряні кульки.

Проведення даного заходу було приурочено до 65 річниці проголошення ООН Міжнародного дня захисту дітей.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98.

Вихованці цієї школи-інтернату дуже талановиті діти. Усний журнал мав для них пізнавальне значення. В інформаційній частині усного журналу Олександр Даценко, президент студентського парламенту, студент факультету міжнародних відносин для дітей надав пізнавальну інформацію щодо декларації прав дитини. Присутні  жваво  висловлювали свої думки та долучилися безпосередньо до заходу. До обговорення також  долучився студент юридичного факультету,  учасник бойових дій на Сході України Петро Муляр, якого нагороджено Нагрудним знаком «За доблесну службу». Петро акцентував увагу  у бесіді з дітьми на право дітей на життя, на ім`я. Це право він у складі учасників бойових дій на Сході України безпосередньо відстоював. Ризикуючи своїм життям, воїнам доводиться рятувати та надавати допомогу й маленьким дітям, де проходять бої.

Студенти-волонтери КУП НАНУ переконані, що кожен повинен задуматися і подивитися на дітей, які поруч, зробити для них  свято.

Спілкування – найдорожчий скарб людини. Це свято потрібне для того,  щоб люди звернули увагу, подивилися, поспілкувалися із дітьми та перейнялися  їхніми проблемами і потребами.

«Ми робимо свято, щоб послухати дітей та інколи в них повчитися», - зауважила найактивніша студент-волонтер Катерина Теплова, яка протягом двох років є координатором даного проекту від студентів ІV курсу юридичного факультету. Ярина Демків, студентка ІІ курсу юридичного факультету подарувала малечі музичне вітання піснею «Моя Україна».

На завершення заходу бандуристка Катерина Коврикпід супровід бандури виконала колискові та жартівливі пісні. Фото на добру згадку про даний захід Гуменюк Денис, студент-волонтер подарує кожній дитині.

Ведучою заходу студенти  обрали Галину Левківську, проректора з соціально-гуманітарних питань, волонтера-координатора соціальних проектів.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав має стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Студенти університету вміло долучають до волонтерського руху  дорослих людей, які вболівають за потреби дітей в спілкуванні. 

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

 Довідка:«Міжнародний день захисту дітей» (англ. «InternationalDayforProtectionofChildren») — святкується щорічно 1 червня. В 1950 році ООН підтримала ініціативу міжнародної спільноти  й оголосила захист прав, життя й здоров'я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Права дитини закріплені Конвенцією про права дитини, яка проголошена Генеральною Асамблеєю ООН 20.02.1989р.

 Джерело: Київського університету права НАН України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux