Головна  →  Новини  →  25 травня 2015

Звітний концерт учнів класу викладача Ганни Десик в КДШМ №8

Звітний концерт учнів класу викладача Ганни Десик в КДШМ №8

21 травня 2015 року  в Київській дитячій школі мистецтв № 8 (директор Федченко В.І.) відділу культури та охорони культурної спадщини проведено щорічний творчий звіт дитячого фольклорного ансамблю та учнів класу викладача Ганни  Десик, концертмейстер Григорій Олійник. За традицією,  талановиті діти, які навчаються у школі мистецтв, наприкінці навчального року щиро діляться своїми вміннями, здобутками, досягненнями із батьками, гостями та друзями.

Концертна програма складалася з двох частин. Першу частину творчого звіту розпочали випускниці: Миронова Анна, Дубицька Марія, Олексенко Яна, Тюніна Ольга.  В їх виконанні пролунали жартівливі, обрядові, ліричні та авторські пісні. Увагу глядачів захопили емоційне виконання Миронової Анни української пісні на сл. І. Франка, муз. Б-Ю. Янівського «Червона калино чого в лузі гнешся» та віночок пісень  у виконанні Яни Олексенко. Особливо зворушливо прозвучали твори на слова Т. Г. Шевченка «Тече вода в синє море» у виконанні Марії Дубицької та літературно-пісенна композиція «Защебетав жайворонок» у виконанні Яни Олексенко. Особливою мелізматикою та фольклорним колоритом запам’яталась весільна пісня «За водою рута-мята» у виконанні  учениці Ольги Тюніної.

Другу частину творчого звіту  розпочав фольклорний гурт (у складі Гуменюк Олег, Гуменюк Максим, Гуменюк Святослав, Матейко Михайло, Панченко Богдан, Цехмастрюк Лада) бурлацькою піснею «Ой, наступила дай чорна хмара». А далі у творчий віночок впліталися мистецькі  дарунки від учениці 2 класу Лінди Корж, у її виконанні пролунала веснянка «Розлилися води», та жартівлива пісня «Ой заграйте скрипалі»; у виконанні учениці 3 класу Лади Цехмастрюк прозвучали українські пісні «Ой долиночко» та «В місяці іюні».

В  заключній частині творчого звіту фольклорний ансамбль в повному складі виконав вокально-хореографічну композицію «Весняночка-паняночка де ти зимувала». До репертуару увійшли веснянки «Коло млина-калина», «Як на нашій, да веснянці», «Кроковеє колесо», «Ой вийду на двір».

Завершальним  акордом  незабутнього родинного свята стала жартівлива пісня «Ой, сад-виноград» та патріотична пісня  О. Швеця «Клятва українських вояків».

Звітний концерт провели учні КДШМ №8 – учасники фольклорного ансамблю Броварська Марія та Корж Лінда.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини 

Перейти до спискуВерсiя для друку