Головна  →  Новини  →  25 травня 2015

Стихійна торгівля – реальна небезпека для життя і здоров’я мешканців Святошинського району (фото)

Стихійна торгівля – реальна небезпека для життя і здоров’я мешканців Святошинського району (фото)

Стихійна торгівля не лише псує естетичний вигляд нашого району, але є ще й небезпечною для здоров’я мешканців та гостей міста. Місця стихійної торгівлі створюють суттєві незручності для перехожих. Більше того, у випадку надзвичайної події і подальшої евакуації захаращена пішохідна зона - реальна небезпека для життя і здоров’я громадян.

Питання припинення несанкціонованої торгівлі в районі  знаходиться на постійному контролі голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Тому за дорученням очільника району - Іллі Сагайдака, 25 травня  працівниками відділу контролю за благоустроєм Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації спільно з працівниками Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві було здійснено рейд щодо стихійної торгівлі біля метро «Святошин». Під час перевірки правоохоронними органами було вилучено товар та складено адміністративний протокол згідно статті 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях, Кодексу України про адміністративні правопорушення).

«Деякі громадяни навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою покупки в несанкціонованих місцях. Вони не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Адже незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичних книжок, порушується температурний режим при зберіганні і реалізації харчів). Нерідко торгівля здійснюється з землі», - зазначає голова Святошинської адміністрації Ілля Сагайдак.

Звертаємося до мешканців Святошинського району  дбати про своє здоров’я та не купувати продукти з землі у невстановлених для торгівлі місцях.

 Купуючи у «стихійних» продавців харчові продукти, не треба сподіватися в котрий раз на вдачу, рано чи пізно стихійний ринок може вам відгукнутися так званим «лікарняним відпочинком». Навряд копійки, зекономлені вами, допоможуть купити здоров’я.

Перейти до спискуВерсiя для друку