Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Святошині вшанували 29-і роковини трагедії на ЧАЕС (фото)

Опубліковано 26 квітня 2015 року о 15:41
фото

26 квітня 1986 року через вибух та пожежу на четвертому енергоблоці атомної станції людство зазнало найбільшої техногенної катастрофи за свою історію. Пам`ять ліквідаторів аварії вшановували сьогодні і у Святошинському районі столиці.

В неділю, 26 квітня, численна святошинська громада з поважними високопосадовими гостями та запрошеними, депутатами Київради на чолі з головою Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Іллєю Сагайдаком, зібрались на розі проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильській, біля Меморіального комплексу „Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії”. Саме в цей день очільник району разом з депутатом Верховної Ради України Олександром Третьяковим, заступниками голови Київської міської державної адміністрації Петром Пантелеєвим та Ганною Старостенко урочисто відкрили завершену меморіальну „Алею слави героям – пожежним Чорнобиля” де встановлено бюсти та меморіальні плити пожежних.

О 12 годині розпочався мітинг-реквієм „І мертвим, і живим, і ненародженим…”. Учасники мітингу - представники влади, депутати, представники посольств й громадських організацій, пройшли урочистою ходою, поклали квіти до пам’ятного знаку «Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії» та на «Алеї слави Героям – пожежним Чорнобиля». Пролунав Державний Гімн України, прогриміли урочисті залпи військових, завмерли присутні хвилиною мовчання, вшанувавши тих, кого сьогодні не має поряд.

«Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Уже давно віддзвеніли Чорнобильські дзвони, а ми ще пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь заради майбутнього. Імена цих мужніх героїв, які виявили жертовність, високий патріотизм, та ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу, пам’ятає вся Україна», - зазначив голова Святошинської адміністрації Ілля Сагайдак.

Завершився мітинг-реквієм спільним молебнем за здоров’я живих ліквідаторів та заупокійною літією за загиблими. Разом із священнослужителями Храму Святителя Феодосія Чернігівського богослужіння звершив вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

У Святошинському районі мешкає близько 9,3 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії та потерпілих від цієї страшної трагедії, із них: інваліди – 1,6 тис. осіб; учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 3,7 тис. осіб; вдови (вдівці) - 495 осіб; потерпілі від наслідків аварії на ЧАЕС- 2,3 тис. осіб; діти, потерпілі від наслідків аварії – 1,2 тис. осіб; діти-інваліди - 10 осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux