Головна  →  Новини  →  24 квітня 2015

Запрошуємо відвідати виставку присвячену пам’яткам світової спадщини ЮНЕСКО в Польщі

Запрошуємо відвідати виставку присвячену пам’яткам світової спадщини ЮНЕСКО в Польщі

Фотоклуб «9х12» («Дев’ять на дванадцять») НСФХУ, який працює в підлітковому клубі за місцем проживання «Берегиня» Централізованої системи підліткових клубів «Щасливе дитинство»,Замойське Товариство Фотографічне, бібліотека ім. В. Винниченка запрошують усіх відвідати фотовиставку за результатами XXIV Загальнопольского біэналє ПАМ’ЯТКИ, присвяченого пам’яткам світової спадщини ЮНЕСКО в Польщі.

У цьому році ІІІ місце на конкурсі ПАМ’ЯТКИ і відповідну нагороду завоював знімок киянина, керівника фотоклубу «9х12», Андрія Чекановського «Самотня молитва. У Тринітарному соборі в Кракові».

Польща сьогодні є для України прикладом успішної трансформації суспільства у багатьох сферах життя. Це стосується і ставлення до культурної і природної спадщини. У списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКОв Польщі налічується 14 найменувань (в Україні тільки 7). Частина цієї спадщини – спільна для України і Польщі (дерев’яні церкви Карпат належать до спільного списку).

Фотографія робить кордони прозорими. Конкурс який організувало і багато років проводить Фотографічне товариство в Замості, не тільки знайомить і пропагандує видатні місця Польщі, але й демонструє ставлення до них, повагу до історії і природи країни.

Кожний місцевий уряд на своїй території намагається впорядкувати і зберегти всі об’єкти історії, культури, природи Польщі, які варті уваги, розповісти про них. Старе Місто в Замості теж входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Тому не дивно, що такий фотоконкурс у 1968 р. з’явився саме тут.

Замойське Товариство Фотографічне має можливість щомісяця використовувати для фотовиставок найкращі виставкові площі в місті:у Ратуші, в самому історичному центрі, є фотогалерея.У найбільшому кінотеатрі і бібліотеці - теж є великі площі для фотовиставок. Всі ці місця безкоштовно надаються фотографам для їх імпрез. Девіз Замостя «Замостя – місто ідеальне», для фотографів є актуальним і буквальним з усіх сторін. Міський уряд сприяє проведенню в середині липня загальнопольського фотоконкурсу і фотофестивалю «Сходня» (у якому вже втретє буде брати участь київський фотоклуб «9х12»).

Фотоклуб «9х12» і автор призового фото запрошують на відкриття виставки у суботу 25.04 о 14:00 до київської бібліотеки ім. В.Винниченка. Відчуйте близькість Польщі і України, побачте місця нашої спільної історії і зробіть фотомандрівку до цих чудових куточків привабливого краю!

Виставка надана Замойським Товариством Фотографічним.

Триватиме фотовиставка з 25 квітня по 23 травня за адресою: Велика Житомирська, 26 (11:00 - 18:00, вихідні: п’ятниця , неділя).

 

Джерело: управління освіти молоді та спорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку