Головна  →  Новини  →  24 квітня 2015

У середній загальноосвітній школі № 235 ім. В. Чорновола відбувся День цивільного захисту (фото)

У середній загальноосвітній школі № 235 ім. В. Чорновола відбувся День цивільного захисту (фото)

Згідно з планом підготовки до Дня цивільного захисту, 23 квітня 2015 року відбулось об’єктове тренування – День цивільного захисту для учнів середньої загальноосвітньої школи № 235.

Головним завданням визначалась практична перевірка готовності працівників школи до проведення ефективних заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу й працівників у разі  виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів, організованого переведення системи роботи з мирного часу на воєнний стан. Особливу увагу було звернуто на формування у свідомості дітей відчуття особистої та колективної безпеки, обов’язкового дотримання правил безпечної поведінки.

В ході Дня цивільного захисту було проведено комплекс заходів: урочиста лінійка – відкриття дня ЦЗ, на якій виступила шкільна команда  невоєнізованих формувань під керівництвом викладача предмета «Захист Вітчизни» Мілюхіна Д.Ю., які демонстрували принцип дії приладів дозиметричного контролю і радіаційної та хімічної розвідки, демонстрували методику одягання протигазів, а дівчата демонстрували вміння отримані на заняттях з медико-санітарної підготовки та основ здоров’я: надавати першу долікарську допомогу потерпілим, накладати пов’язки, переміщення потерпілого.

Заняття розпочалися з єдиного уроку в 1-11 класах щодо затверджених тем. Учні школи переглядали фільми «Атомні діти», «Зони ураження при ядерному вибухові», «Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів», проводили вікторини, відпрацьовували дії у надзвичайних ситуаціях, складали пам’ятки, малювали малюнки.

Після сигналу «Увага всім!!!» було проведено учбові евакуації  учнів та всього особового складу школи: до тимчасового укриття – тиру (на випадок повітряної тривоги) та на вулицю - на інші випадки.

На завершення начальником цивільного захисту школи Валерієм Вікторовичем Гордійчуком на підставі доповіді начальника штабу цивільного захисту школи Анастасії Іванівни Штефан було проведено підсумкову нараду. Директор проаналізував якість проведених заходів, відзначив належне відчуття колективної безпеки учнями, а педагогам подякував за підготовку дітей до практичного використання набутих знань і навичок у реальному житті.     

Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи злагоджено діяти за сигналами оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій.

 

Джерело: управління освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку