КМДА Київська міська державна адміністрація


8 квітня 2015

Студенти КУП НАНУ відвідали Словаччину, де обговорили актуальні питання сучасного права в рамках Першої міжнародної конференції «Україна – ЄС. Сучасні технології, економіка та право» (фото)

Студенти КУП НАНУ відвідали Словаччину, де обговорили актуальні питання сучасного права в рамках Першої міжнародної конференції «Україна – ЄС. Сучасні технології, економіка та право» (фото)

Студентка четвертого курсу Сусла Інна та студент другого курсу, радник ректора зі студентських питань на громадських засадах Сидоренко Максим, на чолі з проректором з соціально-гуманітарних питань Левківською Галиною Петрівною за запрошенням Чернігівського національного технологічного університету та партнера КУП НАНУ- академічного співтовариства Михайла Балудянського (Словаччина) у рамках міжнародної співпраці відвідали м. Кошице, де відбулася Перша міжнародна конференція «Україна – ЄС. Сучасні технології, економіка та право.» Присутні відмітили єдину доповідь англійською мовою, а також були приємно здивовані започаткуванням Київським університетом права НАН України першого на теренах України зразку злагодженої співпраці студентства з ректором КУП НАНУ, професором Бошицьким Юрієм Ладиславовичем,через започаткування інституту радника ректора зі студентських питань на громадських засадах, що презентували студенти.

Окрім продуктивного обговорення актуальних питань конференції, всі присутні мали насичену екскурсійну програму: відвідання Технічного університету міста Кошице, де поділилися власним досвідом та перейняли цікаві ідеї Європейського підходу до організації освітнього процесу та дозвілля студентів, професорсько-викладацького складу; екскурсія до міста Ясов (Ясовської печери та найкрасивішого монастиря барочного стилю Словаччини); діючої майстерні з обробки металів 15 століття; побачили Музей кінематографії сім’ї Шустерових. Але, мабуть, найбільше делегацію вразило відвідання та ознайомлення з історією успіху технопарку с. Кохнець, що з маленького села за невеликий проміжок часу стало надприбутковим індустріальним центром і взірцем облаштування інфраструктури та зайнятості населення. Очолює цей успішний проект почесний доктор КУП НАНУ Йозеф Конколі, доктор права, мер муніципалітету міста Кехнец (Словаччина).

Студенти висловлюють щиру подяку ректорові КУП НАНУ, професору  Юрію Бошицькому за надану можливість і отриманий досвід; за теплу атмосферу, продуктивну співпрацю ректорові Чернігівського національного технологічного університету, Сергію Шкарлету і голові Академічного співтовариства Михайла Балудянського,  Міхалу Вархолі.

 

Джерело: КУП НАНУ.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.