Головна  →  Новини  →  27 березня 2015

В СШ №185 розглянули формування духовності учнів (фото)

В СШ №185 розглянули формування духовності учнів (фото)

Сьогоднішній день нашої незалежної України кричуще вимагає формування духовно-багатого покоління людей. Навчальні заклади мають працювати на Україну, на її майбутнє і виховувати не псевдо патріотів, а національно свідомих громадян. Торкаючись коренів української ментальності, дітям необхідно відкривати живильні джерела, допомагати бачити красу і велич рідної землі, гостро відчувати святий обов’язок стати на захист  рідної держави.

Саме тому, 26 березня у спеціалізованій школі № 185 імені Академіка Вернадського Святошинського району, пройшла педагогічна рада «Роль класних годин у системі національного виховання». Заступник директора з виховної роботи Костівська Н.Ф. зазначила, що всі виховні заходи слід спрямувати на виховання моральних цінностей і норм, естетичних ідеалів, на глибоке вивчення історії свого міста, села, цілого народу, рідної мови, пам’яток культури, коріння свого народу як складової народу, пісенно-поетичної спадщини, традицій та звичаїв.

Голова МО класних керівників Пікалова Л.В. познайомила присутніх з нетрадиційними та оригінальними формами проведення класних годин. Класні керівники Лазоренко І.О., Шкарупська Н.В. та Новицька С.П. поділились власним досвідом проведення класних годин.

Підвів підсумки педагогічної ради директор школи Євген Щербаков, який зазначив: - «враховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо».

Після педради вчителі школи мали змогу ознайомитись з методичними скарбничками з досвіду роботи класних керівників та переглянути рекомендовану літературу.

Загалом було визнано, що навчальний заклад має стати для кожної дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

 

 

Джерело: школа №185.

Перейти до спискуВерсiя для друку