Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей Святошинського району проведено методичне об`єднання на тему: «Корекційно-педагогічна робота з дітьми з особливими потребами»

Опубліковано 26 березня 2015 року о 13:15
фото

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва,  25 березня 2015 року відбулося методичне об`єднання на тему: «Корекційно-педагогічна робота з дітьми з особливими потребами».

На засіданні були присутні методист Міського територіального центру м. Києва Харитонова Тетяна Олексіївна, завідувачі відділень соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Голосіївського, Святошинського, Дніпровського, Дарницького, Подільського, Оболонського, Солом`янського районів та методисти.

З розширеною доповіддю перед слухачами виступила завідувач відділення соціально-медичної реабілітації Святошинського району Вихованець Ганна Василівна, яка розповіла про організацію корекційно-розвивальної роботи з дітьми-інвалідами у відділенні. Корекційно-розвивальну роботу з дітьми розпочинають узгоджуючи із спеціалістами, які будуть працювати з цією дитиною, а саме: логопед, психолог, реабілітолог. Спеціалісти обговорюють індивідуальну програму розвитку дитини і кожен своїми специфічними засобами сприяє її реалізації. Розробляючи індивідуальну програму корекційно-розвивальної роботи з дітьми з особливими потребами, орієнтуємося на напрямки роботи: розвиток та вдосконалення рухових функцій, сенсорне виховання, ознайомлення з довкіллям, формування предметної діяльності.

Методист Міського територіального центру Тетяна Олексіївна виступила з доповіддю на тему: «Реалізація вимог основних нормативів у сфері соціального захисту дітей-інвалідів у контексті складання та виконання договору про взаємну відповідальність, який укладається з батьками дітей-інвалідів».

Методист відділення соціально-медичної реабілітації Святошинського району Рогаль Інеса Вікторівна розповіла про педагогічну реабілітацію, яка направлена на формування особистісних якостей дитини-інваліда, значущих для її життєдіяльності, активної життєвої позиції, яка сприяє інтеграції дитини до навчальних закладів для отримання необхідної освіти.

Одним із найважливіших засобів педагогічної реабілітації є ознайомлення дітей з навколишнім середовищем та різномаїттям тваринного та рослинного світу, що сприяє полегшенню емоційного стану та настрою дітей.  

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення Святошинського району.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux