Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Київському університеті права НАН України вшанування пам`ять видатного юриста – науковця Володимира Корецького (фото)

Опубліковано 02 березня 2015 року о 15:35
фото

У КУП НАН України наприкінці минулого тижня відбулася Міжнародна науково-практична конференція «VІІІ Наукові читання, присвячені пам’яті В. М. Корецького» до 125-річчя від дня його народження.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Київського університету права НАН України, професор Юрій Бошицький, який зазначив, що проведення наукового форуму присвяченого видатному українському науковцю та державному діячу, стало вже традицією для університету, оскільки дана подія дозволяє гармонійно поєднати наукову діяльність, фахове спілкування видатних вчених у сфері міжнародного права з представниками інших вищих навчальних закладів, наукових шкіл, молодими вченими. Все більшої актуальності набуває дослідження В. М. Корецького теоретичних і практичних проблем сучасного міжнародного права, за його глибоким переконанням, є необхідність цінувати права і свободи кожної людини, яка обрала шлях інтеграції до європейської спільноти.

Конференції передував фінал конкурсу наукових робіт ім. В. М. Корецького на тему: «Права людини в сучасному світі: погляд молоді». Цьогоріч до університету надійшло близько 200 робіт учнів 10-11-х класів шкіл, ліцеїв та гімназій з усієї України. Роботи представили широку географію нашої держави, а саме: Черкаською, Запорізькою, Херсонською, Кіровоградською, Київською, Чернігівською, Хмельницькою, Львівською, Вінницькою областями. Відповідно до правил конкурсу комісія за результатами розгляду поданих робіт обрала 17 найкращих наукових робіт, які найбільшим чином відповідали вимогам.

Результати фіналу:

І місце – Щерба Анастасія Валеріївна («Права людини в сучасному світі»), Уманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 ім. М. П. Бажана Черкаської області;

ІІ місце – Грабова Віталія Григорівна(«Рабство – забутий епізод в історії чи звичайне явище сьогодення»), Комунальний заклад «Гуманітарна гімназія №1 ім. М. І. Пирогова Вінницької області;

ІІІ місце – Плахтій Діана Миколаївна («Особливості становлення інституту дитячого омбудсмена в Україні та перспективи його подальшого розвитку»), Грицівська ЗОШ І-ІІІ ст. Хмельницької області.

Дипломантці Щербі Анастасії, яка посіла І місце в конкурсі було надано право виголосити свою роботу з мультимедійним супроводом перед учасниками  Міжнародної науково-практичної конференції «VІІІ Наукові читання, присвячені пам’яті В. М. Корецького.  

У ході конференції відбулося урочисте відкриття барельєфної  дошки навчальної аудиторії вшанування пам`яті Володимира Корецького – видатного юриста-науковця. На дошці викарбовано зверненнядо майбутніх юристів, усіх, хто небайдужий до гідного ставлення один до одного: Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах.

Стаття 1 . Загальна декларація прав людини 10 грудня 1948р.

Україна має пишатися тим, що стаття 1 Загальної декларації прав людини була внесена за поданням Володимира Корецького без жодної правки.

Крім присутніх міжнародних партнерів КУП НАНУ ряд ВНЗ Європи мали можливість переглядати хід конференції в системі онлайн. 

Довідка: ім`я юриста-академіка Володимира Корецького (1890 – 1984рр.) було широко відоме за межами України. Талановитий спеціаліст у галузі міжнародного права, він представляв Україну на міжнародних конференціях, сесіях Генеральної асамблеї ООН, був членом і віце-президентом Міжнародного суду ООН, вільно володів кількома іноземними мовами.

 

Джерело: Київський університет права НАН України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux