Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У спеціалізованій школі № 40 відбувся І (районний) етап конкурсу - фестивалю «Діалог держав: партнерство в освіті» (фото)

Опубліковано 27 лютого 2015 року о 16:29
фото

Підготовка учнівської молоді до успішної самореалізації в умовах європейської інтеграції та світової глобалізації, набуття громадянських якостей та вмінь, отримання необхідної освіти та підготовки до життя в європейському і світовому просторі, підтримка та розвиток партнерських стосунків між навчальними закладами – все це вже понад десять років є метою проведення фестивалю співдружності держав у Святошинському районі.

26 лютого 2015 року на базі спеціалізованої школи № 40 (вул. Львівська, 6/3) відбувся І (районний) етап конкурсу - фестивалю „Діалог держав: партнерство в освіті”.

Журі конкурсу представляли організатори заходу: Марія Тромса та Петро Петренко, методисти науково – методичного центру районного управління освіти, представники навчальних закладів.

«Обдаровані діти – один з найважливіших ресурсів держави і суспільства, що являє собою культурний (матеріальний і духовний) та науковий потенціал України, від розвитку якого залежить існування і добробут суспільства в майбутньому», - вітаючи учасників конкурсу, зазначив директор СШ № 40 Олександр Полторацький.

Зала школи відображала всю креативність підходу до навчання та виховання дітей педагогічного колективу та адміністрації спеціалізованого навчального закладу, який вже декілька років поспіль гостинно приймає учнів для проведення заходу.

Команда – господар СШ №40 представляла Федеративну Республіку Німеччина. На сцені відбувся справжній німецький карнавал, під час якого учасники розповіли про історію, культуру та мовні особливості Німеччини.

Команди-учасниці презентували сценічні виступи, які продемонстрували знання учнями історії й культурних традицій обраних ними країн.

Так, команда СШ № 196 талановито розповіла про Шотландію, а учні СЗШ № 253 почали свій виступ з нестримного танцю, демонструючи гордий та запальний дух Іспанії. Далі журі та гостей знайомили з Францією,її святами і традиціями, (СШ № 197, № 304).

Багато цікавого почерпнули глядачі – конкурсанти із виступів своїх однолітків, побувавши у Білорусії (ліцей ЕКО № 198) і Польщі (СШ 185) Великобританії (СШ № 200) з українською культурою.

А учні середньої загальноосвітньої школи № 35 артистично представили Туреччину та розповіли їх бачення сучасної моделі україно-турецьких партнерських стосунків.

"Дозвольте усім присутнім висловити величезну подяку. Дякую за незрівнянний артистизм та духовність, які ви проявили у виступах. Але найголовніше, що ви показали, — це згуртованість та патріотизм. Ви продемонстрували, наскільки талановита у нас молодь і нація загалом. Виступ майже кожної команди здатен розчулити і викликати сльози. Ви показали, наскільки відкрита та здатна до міжнародної дружби Україна", підвів підсумки фестивалю Олександр Полторацький.

У районному управлінні освіти наголошують – з кожним роком захід стає все більш популярним серед школярів не тільки району, а й Києва. Та переконані, що атмосфера свята, азарт конкурсного змагання, професійне журі та велика кількість глядачів-уболівальників створюють святковий настрій для усіх учасників і гостей.

 

Джерело: управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux