Головна  →  Новини  →  27 лютого 2015

Попереджений – отже озброєний

Під цим гаслом у КНП ЦПМСД»2 Святошинського району м. Києва за адресою вул.. В.Кучера, 5, пройшло чергове навчальне заняття-семінар з циклу «Дії населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій».

У зв’язку із запровадженням режиму підвищеної готовності на території України питання навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях не втрачає своєї актуальності й вимагає від служби цивільного захисту та адміністрації закладу постійної уваги.

З метою вирішення питання поповнення персоналу необхідними знаннями адміністрацією ЦПМСД»2 було розроблено рекомендації щодо дій в надзвичайних ситуаціях. Програму семінарського заняття було складено згідно з розробленими та затвердженими Директором Центру рекомендаціями, які персонал має застосовувати, як безпосередньо у разі необхідності, так і навчати цьому відвідувачів.

Зокрема, на занятті, що пройшли 23 лютого було розглянуто алгоритм  поведінки у разі отримання інформації по телефону про загрозу вчинення терористичного акту, а саме рекомендовано:

  • не кидати передчасно слухавку
  • з’ясувати вимоги аноніма та інформацію про характер погрози
  • під час розмови спробувати визначити стать, вік, особливості мови особи, яка зателефонувала
  • запропонувати повторити вимоги, спробувати уточнити характер погрози, місце та час її реалізації, спробувати дізнатися якнайбільше інформації
  • обов’язково звернути увагу на фонові звуки (шум вулиці, машин, музику), щоб визначити місце, звідки зроблено дзвінок
  • при закінченні розмови з анонімом повторити основні моменти бесіди з ним
  • після завершення розмови особа, що отримала дзвінок, має сповістити про нього керівництво закладу з метою інформування правоохоронних органів
  • не можна розширювати коло поінформованих про погрозу осіб, щоб попередити виникнення паніки

На наступних заняттях з цього циклу заплановано ґрунтовно розглянути інші питання, рекомендовані в повідомленні РУ ГУ МВС Святошинського району стосовно поведінки на вулиці та в громадських місцях.

З метою оповіщення відвідувачів на інформаційних стендах розміщено для нагадування телефони служби надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів – 101 та 102 відповідно.

 

Джерело: КНП ЦПМСД»2 Святошинського району м. Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку