Головна  →  Новини  →  27 лютого 2015

Засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управлінням праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації 25.02.2015 забезпечено проведення засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, де розглядалося питання стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях району.

Головувала на засіданні заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації – заступник голови районної тимчасової комісії Жидченко І.М.  

Незважаючи на скруту, в якій перебуває наша країна, кожен керівник несе персональну відповідальність за дотримання законодавства України у сфері оплати праці, має дбати про своїх працівників та вживати дієвих заходів щодо своєчасної виплати їм заробітної плати в повному обсязі. У разі затримки виплати заробітної плати чинне законодавство зобов'язує роботодавця нарахувати та виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати, пов'язаної з інфляцією.

В Святошинському районі, як і по місту Києву в цілому, залишається актуальним питання погашення заборгованості із заробітної плати. В порівнянні з початком року, сьогодні заборгованість на підприємствах району зменшилася.

За статистичними даними станом на 01.01.2015 заборгованість на 7-ми підприємствах-боржниках району становила 5,8 млн. грн., що на 0,5 млн. грн. менше, ніж на кінець року. За попередніми статистичними даними станом на 01.02.2015 заборгованість на 6-ти підприємствах становить 3,1 млн. грн.

На засідання тимчасової комісії запрошено керівників підприємств-боржників, та керівників підприємств, що задекларували заборгованість у звітах до управління статистики та Головного управління ДФС у м. Києві (у звіті за листопад 2014 року). Всього запрошено 18 підприємств. Попередили про неможливість взяти участь у засіданні 3 підприємства, не відреагували на запрошення 7 підприємств.

На засіданні комісії були присутні керівники 6-ти підприємств, а саме:

  • ПрАТ «АТЕК»,
  • ТОВ «ФОЛГАТ»,
  • ТОВ НВФ «ПУЛЬС»,
  • ТОВ «ВО «КРІОТЕХ»,
  • ДП «ЗАКОРДОНМОНТАЖСПЕЦБУД»,
  • ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

За підсумками засідання прийняті відповідні рішення.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення Святошинського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку