Головна  →  Новини  →  14 лютого 2015

Достойно відзначили 26 річниці виведення військ з Афганістану в школі 206 (фото)

Достойно відзначили 26 річниці виведення військ з Афганістану в школі 206 (фото)

Не переведуться на нашій землі українській лицарі-герої. Боронили вони рідний край у часи козацькі, захищали свою землю у громадянську та вітчизняну віну, подавали руку братерської допомоги народу Афганістану.

13 лютого 2015 року у середній загальноосвітній школі № 206 пройшло велике патріотичне свято легендарної слави. Присвячене воно 26 річниці виведення військ з Афганістану, присвячено воїнам, які завершивши свій інтернаціональний обов’язок, повернулися героями або не повернулися зовсім. Свою мужність, свою доблесть передають синам і онукам, вчать любові та патріотизму молодих соколят.

Їм присвячені палкі поезії, для них лунали народні козацькі пісні про доблесть і незламність. Так, наприклад, гурт учнів 9-А класу “Гайдамаки” виконав пісню на слова Тараса Шевченка “За байраком байрак”, учнівський та учительський колективи стали учасниками флешмобу та виконали пісню “Повертайся живим”.

Напередодні річниці виведення військ з Афганістану учні 11-х класів, майбутні наші захисники, разом з учителями історії побували у музеї Трагедії та доблесті Афганістану. Які співзвучні події, які схожі часи, тому й доблесть козацька не вмирає, передається з пам’яттю поколінь.

Не переривається нить пам’яті, мужності, героїзму нашого воїнства. На зміну батькам стають сини. Так було, так є, так буде!

 

Джерело: школа № 206.

Перейти до спискуВерсiя для друку