Головна  →  Новини  →  31 січня 2015

Вчителі хореографії закладів освіти Святошина вивчали засоби естетичного розвитку учнів (фото)

Вчителі хореографії закладів освіти Святошина вивчали засоби естетичного  розвитку учнів (фото)

Хореографічне мистецтво завжди привертало до себе увагу дітей. Воно набуло широкого поширення в дошкільних установах, загальноосвітніх школах. Хореографічні заняття в школах показали себе на практиці як перспективна форма естетичного виховання дітей та підлітків, в основі якої лежить прилучення їх до хореографічного мистецтва. Воно забезпечує більш повний розвиток індивідуальних здібностей дітей, і тому навчання в хореографічних колективах має бути доступне значно більшому колу дітей та підлітків. Вони люблять мистецтво танцю і відвідують заняття протягом досить тривалого часу, виявляють наполегливість і старанність у придбанні танцювальних знань і умінь. Використовуючи специфічні засоби мистецтва танцю, зацікавленість дітей, викладачі хореографії мають можливість проводити велику виховну роботу.

Методичне об’єднання вчителів музики Святошинського району, куди входять викладачі хореографії та факультативного курсу «Київський вальс», що вже близько десяти років практикується у викладанні в столичних школах, постійно у пошуках нових форм роботи, де сучасна педагогічна наука природно поєднується з практикою.

28 січня на базі Київської гімназії східних мов № 1 вони взяли участь у міському семінарі вчителів хореографії та курсу «Київський вальс».

Вчителі – методисти хореографії поділилися з колегами власним досвідом впровадження уроків хореографії в урочній та позаурочній роботі та їх влив на фізичний, естетичний, інтелектуальний та психічний розвиток школярів.

В ході семінару його учасники розучили танець, а студенти – практиканти хореографічного відділу Канівського коледжу культури та мистецтв ознайомили майбутніх колег з діяльністю талановитого митця Василя Верховинця – першого теоретика українського народного танцю.

 

Джерело: управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку