Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ілля Сагайдак ініціював проведення зустрічі з Вікарієм Київської Митрополії УПЦ єпископом Миколаєм (фото)

Опубліковано 21 січня 2015 року о 18:45
фото

Сьогодні голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак провів зустріч з Вікарієм Київської Митрополії УПЦ, Головою Інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії Української Православної Церкви, єпископом Васильківським Миколаєм.

Метою зустрічі стало з’ясування обставин конфлікту, що виник під час поховання військовослужбовця, святошинця Романа Корзуна.

Ілля Сагайдак поділився з єпископом Миколаєм власним баченням ситуації та наголосив на недопущенні неповаги до героїв, які захищають рідну землю, а також зажадав зрозуміти позицію УПЦ з даного питання.

Очільник району повідомив представників духовенства, що, як посадова особа, відреагував на звернення громади та направив своє звернення до правоохоронних органів, а також запевнив, що виступатиме за недопущення будь-якого міжконфесійного конфлікту на теренах району.

Ілля Сагайдак попросив єпископа ґрунтовно розібратися в інциденті, що мав місце 17 січня, для об’єктивної оцінки даного випадку із залученням громади Святошина. Голова району підкреслив, що «герої, які сьогодні захищають державу від загарбників – патріоти, перед якими всі ми в неоціненному боргу. Вони щомиті ризикують своїм життям заради свого народу, своєї держави. І для нас немає важливішого завдання, як гідне вшанування їх подвигу».

Свою позицію голові адміністрації озвучив і єпископ Миколай. За його словами, Українську Православну Церкву хвилюють факти викривлення у ЗМІ найбільшої християнської конфесії України. Він вважає, що провокаційні сюжети на релігійну тематику приводять до порушення внутрішньої стабільності в суспільстві, сіють розбрат та ворожнечу серед людей, є дестабілізаційним фактором для держави, що позначається на її внутрішній безпеці. На думку єпископа, намагання використати непорозуміння на релігійному грунті, як інструмент впливу на суспільну свідомість, - пряма дорога до екстремізму. А цього допустити ніяк не можна.

Він запропонував відспівувати загиблих бійців АТО Архієрейським чином з Собором духовенства та представниками влади, аби зняти соціальну напругу і протистояння в громаді.

«Ми є частиною українського народу, ми – патріоти України. Православна спільнота – єдина, тому пережити достойно ці важкі часи ми повинні разом, спільно вирішуючи будь-які питання. Недопущення міжрелігійних конфліктів – це основне завдання сьогодення. Наші військові, які перебувають на Сході, виконують святий обов’язок по захисту своєї держави», – наголосив єпископ Миколай.

Він висловив надію на подальшу співпрацю та порозуміння з районною владою заради служіння людям, своєму народу та Україні вцілому.

Про те, що ситуація, яка вперше мала місце в районі, не повинна вийти з-під контролю та не повинна мати подвійних підтекстів, підкреслив і Ілля Сагайдак.

Він подякував гостям за порозуміння та висловив сподівання, що мирне залагодження конфлікту стане уроком для переоцінки спільнотою цінностей та своїх позицій.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux