Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відкритий урок викладача-методиста «Вищої категорії» вокально-хорового відділу Маєвої Олени Вадимівни пройшов в КДМШ №23 (фото)

Опубліковано 22 грудня 2014 року о 15:41
фото

Наприкінці тижня 2014 року в хоровому класі Київської дитячої музичної школи № 23 (директор  Анікєєнко Алла Ігорівна) відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації  проведений відкритий урок викладача-методиста «вищої категорії» вокально-хорового відділу Маєвої Олени Вадимівни та концертмейстера Шутко Дар’ї Олегівни з учнями молодшого хору «Ніколка».

Урок відвідали заступник директора з навчальної роботи Бакалова Ольга Сергіївна, завідувач вокально-хорового відділу Гаркуша Валентина Іванівна, викладачі Булгакова Тетяна Сергіївна та Стефанишина Тетяна Володимирівна.

Тема відкритого уроку: «Основи вокального дихання та звукоутворення на уроках з учнями молодшого хору», а мета уроку була сформульована так - «Чистота інтонування у 2-3-х голосних кантиленних творах сучасних композиторів».  Розпочала відкритий урок Олена Вадимівна із різноманітних розспівок. Дуже цікаво було спостерігати за тим, як викладач  працює з дітьми, допомогає їм з освоєнням природного вокального дихання, і які саме прийоми та методику для цього використовує. Усі учні були дуже сконцентровані на роботі і легко йшли на контакт із викладачем. Після розспівок хор проспівав пісню «Тролейбус» (музика Я. Дубравіна, слова Е. Руженцева), яка є дуже корисною для навиків вокального дихання, тому з неї зручно починати урок.

Далі була проведена робота над піснями про Святого Миколая на слова В. Бєгунова та музику самого викладача Олени Маєвої. Вперше прозвучала пісня «Сніжинки» на слова директора нашої школи Анікєєнко Алли Ігорівни та музику Ю. Білоконя. Це була справжня маленька прем’єра твору, яка справила дуже гарне враження на присутніх гостей та подарувала справжній святковий настрій.

Також хор успішно продемонстрував, як він може працювати з партитурою: був опрацьований невеличкий фрагмент твору «Колядка» В. Тогенка. А на останок діти виконали чудовий твір під назвою «Музика» на слова В. Довжика та музику В. Кожухіна. Оранжування твору було зроблено самою Оленою Маєвою. Солістка хору – талановита  учениця Тетянка Білоус вже є лауреатом багатьох конкурсів. Ця чарівна пісня у  майстерному виконанні молодшим  хором  може стати гідною прикрасою  будь-якого новорічного концерту.

«Урок був проведений на високому професійному рівні та творчому піднесені та продемонстрував надзвичайно цікаві професійні доробки викладача Олени Вадимівни Маєвої, при злагодженій та майстерній грі концертмейстера Шутко Дар’ї Олегівни – визначила комісія на чолі з заступником з начальної роботи Бакаловою Ольгою Сергіївною.

 

Джерело: відділ  культури та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux