Головна  →  Новини  →  19 грудня 2014

У спеціалізованій школі №76 ім. О.Гончара розпочався цикл Новорічних свят (фото)

У спеціалізованій школі №76 ім. О.Гончара розпочався цикл Новорічних свят (фото)

18-19 грудня до учнів молодшої школи завітав Святий Миколай. Святий Миколай жив дуже давно, 1600 років тому, і зовсім не в Україні, а в місті Патар в Азії. Народився він у родині багатих і благородних батьків. Батьки померли, коли Миколай був ще малий, але залишили синові велике майно. У Миколая було добре серце, тому він вирішив роздати свої статки бідним. Кожної ночі накладав повний міх усякої їжі – м’яса, хліба, медяників, а також одягу і грошей і розносив по селу та розкладав біля порога хати, де жили бідні діти. А зранку вилазив на дах своєї хати і роздивлявся, як радіють вони його дарункам.

Дядько Миколая був Єпископом у м. Патари і він зауважив, що його племінник, залюблений у Святе Письмо, багато часу проводить в молитві, відзначається побожним життям. Через це дядько  взяв його до себе. Наприкінці свого довгого життєвого шляху Миколай був висвячений на єпископа.

Коли помер Святий Миколай і його душа стала перед Богом, Господь спитав:

Чого бажаєш, мій Миколаю, за добре життя на землі?

Нічого не бажаю, тільки дозволь мені, Боже, сходити час від часу з неба на землю та відвідувати дітей.

Усміхнувся ласкаво Господь і сказав:

Знав я, яким буде твоє прохання. Щороку в день своїх іменин зможеш сходити на землю.

Відтоді кожного року, 19 грудня Святий Миколай ходить по землі й розносить дітям дарунки.

Які б важкі часи не переживав наш народ, наша рідна Україна – діти мріють про чудо та свято. І перед вчителями та батьками постає завдання укріпити віру малечі в краще майбутнє та їх світле дитинство. Але разом з тим, виховувати в них свідомість та патріотичність змалку. Мабуть тому святкова зимова казка перепліталася з молитвою до святого Миколая про кращу долю для нашої України, прохання про мир та добробут для нашого народу, про здоров'я та любов у кожну родину, кожній людині.

Джерело: школа №76.

Перейти до спискуВерсiя для друку