Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Святий Миколай, до нас завітай»: 19 грудня в Святошині відбулось велике районне свято для дітей пільгових категорій (фото)

Опубліковано 19 грудня 2014 року о 16:36
фото

«Святий отче Миколаю,
Ти нікого не минаєш,
Подаруй мені потіху,
І торбину, повну сміху,
І здоров`я для родини,
Красну долю для Вкраїни» 

19 грудня усі християни - і православні, і католики - вшановують святого Миколая Чудотворця. В Україні День святого Миколая - найбажаніший для малечі.

Вважається, якщо дитина була слухняною і чемною протягом усього року, вона отримає від Миколая подарунок, а якщо бешкетувала та не слухалася батьків, то замість подарунка може отримати й різочку. Та зазвичай милосердний Миколай нікого не залишає без уваги і обдаровує усіх малят.

Стало доброю традицією в цей день опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, влаштовуючи для них приємні сюрпризи та роздаючи подарунки. Районна влада Святошина на святого Миколая найбільшу увагу приділяє дітям із пільгових категорій.

Цього разу 19 грудня о 14 годині в гостинній актовій залі Центру культури «Святошин» відбулось великий районний захід «Святий Миколай, до нас завітай», на яке Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація запросила дітей пільгових категорій району: дітей-сиріт, напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, з сімей учасників АТО та з родин вимушених переселенців – усього понад 500 чоловік.

Днем Миколая розпочинаються радісні, сповнені чудес новорічні і різдвяні свята. Тож, цього дня господарі та гості свята засвітили вогні на новорічній ялинці.

Щоб привітати дітлахів зі святом, на головну ялинку району завітали голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак, заступник голови Ірина Жидченко, депутат Київради Наталія Чумакова.

Очільник районної влади щиро привітав  дітей із Днем святого Миколая

«У християнському світі це свято здавна символізувало родинний добробут, любов і тепло, воно наповнює кожну оселю світлом радості, а серця - любов’ю до ближнього», - сказав Ілля Сагайдак, звертаючись до дітей, які прийшли на свято.

Голова району нагадав їм, що ми всі вчимося милосердя у святого Миколая, адже його доброта і чуйність  притаманні кожному з нас.

«Варто лише поділитися своїм теплом, подарувати любов та запропонувати допомогу тому, хто цього потребує, - і віра в чудо не омине жодну людину», - дав настанову малечі голова району.

Ілля Сагайдак побажав дітям аби святий Миколай завжди оберігав їх та наставляв на добрі справи.

«Від щирого серця бажаю вам миру та злагоди. Бажаю, щоб віра та надія завжди були з вами, щоб у житті траплялися  тільки приємні дива. Нехай здійсниться ваша найчарівніша казка!» -  наголосив Ілля Сагайдак.

Художнє привітання сьогоріч підготували для гостей свята їх однолітки – 150 артистів-аматорів, які відвідують позашкільні навчальні заклади, музичні школи, вокальні, хореографічні та спортивно-танцювальні ансамблі Святошинського району. 

Яке ж свято без подарунків? За ініціативи голови районної адміністрації Іллі Сагайдака та за участі благодійників, малеча отримала до свята смачні солодощі.

Хороший настрій та очікування добрив див приніс святий Миколай святошинським дітлахам.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux