Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Про добрі справи для киян - управління праці та соціального захисту населення

Опубліковано 18 грудня 2014 року о 17:17
фото

Існує добра традиція напередодні нового року підводити підсумки року, що минає. Озираючись назад, можна сміливо сказати, що 2014 рік пройшов не дарма для управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Він був насичений подіями, важкою працею, подарував новий професійний і життєвий досвід.

Управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації забезпечує надання спектру послуг соціального характеру 118,9 тис. мешканцям Святошинського району.

Впродовж 2014 року управлінням було призначено 20,5 тисяч державних соціальних допомог сім'ям з дітьми, малозабезпеченим родинам та інвалідам з дитинства, компенсаційних виплат особам, які надають соціальні послуги, компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на продукти харчування, за проїзд, оздоровлення та відшкодовано 5257,4 тис. грн. цих компенсаційних виплат підприємствам району.

Було забезпечено санаторно – курортним лікуванням понад 650 інвалідів, пенсіонерів та учасників ліквідації  аварії на Чорнобильській АЕС, системою житлових субсидій охоплено майже 11,0 тисяч сімей на загальну суму 9,6 млн. грн., призначено компенсацій додаткових витрат на оплату комунальних послуг 8 родинам на суму 2,6 тисяч грн.

За рахунок субвенції з державного бюджету працівники управління відшкодували пільговикам різних категорій пільг на оплату житлово-комунальних послуг загальною сумою 37,9 млн. грн.

Впродовж 2014 року управлінням видано 4,4 тисяч направлень з урахуванням індивідуальних потреб та медичних показників на підприємства для забезпеченнями інвалідів засобами реабілітації.

Мешканцям пільгових категорій відшкодовуються витрати на бензин, ремонт та транспортне обслуговування, оформляються документи до будинків – інтернатів, видаються направлення до медичних комісій для визначення показників на право отримання автомобіля, замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування нараховуються компенсації, забезпечуються посвідченнями та пільговими талонами на проїзд. Соціальними послугами такого роду за рік вдалося охопити понад 3,5 тис. осіб.

За рахунок коштів, передбачених в бюджеті міста по міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2011-2015 роки» до управління  за наданням одноразової матеріальної допомоги звернулось 533 особи (на загальну суму 174,3 тис. грн.), грошової допомоги на поховання - 195 безробітних громадян працездатного віку (390,0 тис. грн.), одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту – 5 родин (на суму 609,0 тис. грн.).

В системі багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» районним управлінням праці та соціального захисту населення зареєстровано та видано картки 62,3 тис. киян пільгових категорій.

Територіальним центром соціального обслуговування Святошинського району упродовж 2014 року забезпечено соціальне обслуговування 1077 одиноких непрацездатних громадян, яким надано 503,3 тис. послуг, забезпечено щоденним харчуванням - 90 осіб; видано 1862 безкоштовних талонів для ремонту взуття, одягу, телевізорів, послуг фотографа, перукаря, хімчистки на суму 81,6 тис. грн.; щоденно забезпечено реабілітацію та харчування  68 дітей – інвалідів з різними вадами розвитку в відділення соціально – медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з  органічним ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки.

Впродовж 2014 року соціальні працівники Святошинського району привітали з 90, 95, 100 ювілеями та вручили цінні подарунки 195 особам.

При Територіальному центрі соціального обслуговування продовжено реалізацію соціально – педагогічного проекту «Університет третього віку» за факультетом «Комунікаційних та інформаційних технологій» на базі Відкритого міжнародного університету розвитку людини Університету «Україна». Курс навчання 72 години пройшли 22 особи. Після закінчення курсу  комп’ютерної грамотності студентам в рамках заохочення були вручені  сертифікати

Крім того, в управлінні праці та соціального захисту населення протягом трьох місяців обліковано 6404 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО та призначено щомісячну адресну допомогу 3715 сім’ям, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг.

Керівництво та працівники управління праці та соціального захисту населення переконані, добрі справи - це справи, зроблені для людей, і коли мова заходить про їх потреби, у влади не може бути великих і малих, головних і другорядних справ. У полі зору повинно щодня перебувати все те, що працює на комфорт, сервіс, здоров’я та інші щоденні потреби людини.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux