Головна  →  Новини  →  6 вересня 2013

«А майданчик – просто диво!»: 6 вересня у Святошині на проспекті Перемоги, 132-134 урочисто відкрили оновлений сквер

«А майданчик – просто диво!»: 6 вересня у Святошині на проспекті Перемоги, 132-134  урочисто відкрили оновлений сквер

Вітаючи присутніх, депутат Київради Юрій Бондар – голова Святошинської райдержадміністрації – подякував зеленбудівцям за наполегливу роботу й пообіцяв, що до кінця року районна влада планує облаштувати в Святошині ще два сквери.

 

6 вересня на святошинців чекала радісна подія: опівдні на проспекті Перемоги, 132-134 (на розі вулиць Семашко-Краснова) представники Київської міської та районної влади разом зі школярами й громадськістю урочисто відкрили оновлений сквер. У зеленої зони поки що немає назви, але з часом, звичайно, мешканці знайдуть їй словесну прикрасу.

Відомо, що Святошин у столиці – чи не найзеленіший район. У нас величезне кільце лісів – більше 110 тисяч кв. кілометрів, більше 100 гектарів скверів і парків в середині району. Тим паче кожне дерево – «на вагу золота». Саме тому, не зважаючи на дощову погоду, настрій у присутніх був святковий і піднесений. Мешканці прилеглих житлових будинків особливо вдячні за перемогу депутатам Київради Юрію Бондарю – очільнику району – та Денису Москалю, які доклали зусиль до оновлення скверу в Святошині. 

Нагадаємо, що роботи на проспекті Перемоги, 132-134 проводились згідно розпорядження Київської міської державної адміністрації від 14.02.2013 №197 “Про затвердження Заходів з оновлення зеленої зони м. Києва, запланованих Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд” на 2013 рік”.  

Безпосередньо благоустрій скверу виконали працівники Комунального  підприємства по утриманню зелених насаджень Святошинського району міста Києва, яке очолює Володимир Іванович Ілюк. У сквері облаштовані місця для відпочинку, розбито квітники, встановлена скульптура  садово-паркової архітектури. Територія оновлена зручними доріжками, газонами, чудовим дитячим майданчиком, парковими лавами, урнами тощо.

Святошинську райдержадміністрацію на святі представляли: депутат Київради Юрій Бондар – очільник району, заступник голови Святошинської РДА Наталія Пазенко, керівник апарату Святошинської РДА Пашинський Микола Васильович, начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Ірина Вікторівна Трусова, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Тихоневич, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Романенко, керівники комунальних служб, школярі району.

 В офіційній церемонії також взяли участь: генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко, помічник депутата Київської міської ради Дениса Москаля Неоніла Богатирчук.

Сквер відкрив депутат Київради Юрій Бондар – голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Вітаючи присутніх, він подякував зеленбудівцям за наполегливу роботу, а мешканцям побажав приємного відпочинку в сквері. Юрій Іванович пообіцяв, що це – не остання зелена зона, яка ще буде відкрита в районі. Зокрема, до кінця року районна влада планує облаштувати мінімум два сквери.  

З вітанням до присутніх також звернувся генеральний директор КО "Київзеленбуд" Михайло Царенко. Разом з Юрієм Бондарем він урочисто перерізав символічну стрічку, після чого запрошені гості оглянули дитячий майданчик, квітники, колесо водяного млина та «дикого кабана», який «сховався» в зелених шатах.

Підготували та провели урочисту церемонію працівники управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської райдержадміністрації на чолі з начальником управління Іриною Трусовою. До речі, вірші, які читали на святі вихованці гімназії «Апогей», написала Ірина Вікторівна.

«Сквер красивий ви відкрили,

Все гарненько так зробили.

Є доріжки для людей,

Вам спасибі від дітей!

Щоб матусям на стояти,

Лавки є відпочивати,

А майданчик - просто диво,

Динозаврик такий милий.

Зеленбуд тут працював

І усе облаштував».

Отже, ми знову і знову дякуємо працівникам комунального підприємства району за їх творчість і фантазію, за добре серце й золоті руки, які створили таку красу!

Хто і як саме облаштовував сквер розповідає ландшафтний дизайнер КП УЗН Святошинського району  Вікторія Гарус:

-  Над благоустроєм цієї зеленої зони працювали майже всі працівники КП УЗН Святошинського району. Найбільше доклала зусиль молодий перспективний майстер дільниці № 6 Юлія Володимирівна Новохацька, зранку до вечора вона прискіпливо наглядала за виконанням робіт. Як результат – чудовий “англійський” газон, красивий квітник, кущі, які згодом милуватимуть  око святошинців, цікаві мафи. Колесо водяного млина створили  майстри з “золотими руками” – Яросюк В. Й., Березовський П. М.

А ось і «дикий кабан» заховався серед квітів, охороняє вхід до скверу та слідкує за порядком на своїй території, а також допомагає зеленбудівцям – поїдає жолуді, що падають з дубів. Допомогли йому там сховатись озеленювачі Леонт’єв А. В., Копиченський О. А., Новаковський М., Складаний В. В., Заяць В. С., Чупрій О. М., Легецька А. Г., Шмагун О. В.,  та ін.

Зауважу, що до капітального ремонту сквер був не дуже популярним серед мешканців району, а зараз дитячий майданчик схожий на “квітник”, та й на лавах завжди відпочивають люди. Будівельникипроклали доріжку, по якій можна прогулюватись серед величних дубів та насолоджуватись красою природи.

Працівники КП УЗН Святошинського району й надалі доглядатимуть за благоустроєм району. Єдине прохання до мешканців та гостей столиці – допомагати слідкувати за чистотою в сквері та не шкодити зеленим насадженням. 

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку