Головна  →  Новини  →  17 грудня 2014

Надання соціально-побутових послуг самотнім громадянам на дому соціальними робітниками Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва

Надання соціально-побутових послуг самотнім громадянам на дому соціальними робітниками Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва

З метою виконання Закону України «Про соціальні послуги» у відділеннях соціальної допомоги вдома № 1, № 2 Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва соціальні робітники надають соціально-побутові послуги на дому громадянам, які опинилися в скрутній життєвій ситуації і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах.

На обліку в Територіальному центрі перебуває 1972 особи, з них 1077 осіб обслуговуються на дому соціальними робітниками. Протягом 2014 року до відділень соціальної допомоги вдома прийнято на обслуговування 134 особи.

Соціальні робітники надають комплекс послуг, серед яких приготування їжі вдома, годування; придбання та доставка товарів з магазину  або базару, доставка книг, газет, журналів, медикаментів за кошти громадян, які обслуговуються; виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони  здоров'я; допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни, дотриманні особистої гігієни, виконанні різних видів дрібних ремонтних робіт у приміщенні, ремонті одягу та взуття; оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, внесення платежів; оформлення документів на отримання субсидії; читання преси; інші соціальні послуги.

Соціальні працівники Територіального центру соціального обслуговування всіляко допомагають таким людям, так як найважливіше завдання – турбуватися про людей похилого віку, щоб кожен з них якомога менше відчував свою одинокість і мав підтримку, щоб бути корисним для суспільства, відчувати радість життя. 

За інформацією звертатися до відділень соціальної допомоги вдома за адресами: вул. Жмеринська, 22-А, тел. 403-37-81, вул. Чорнобильська, 9, тел. 452-71-11.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення Святошинського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку