Головна  →  Новини  →  17 грудня 2014

Поради, як уникнути зимового травматизму

Поради, як уникнути зимового травматизму

Різка зміна погодних умов у перехідний період від осені до зими, який обумовлює сезонне зростання вуличного травматизму більш, ніж в 2 рази, в порівнянні із весняними і літніми місяцями. За листопад - середину грудня у районі за медичною посттравматичною хірургічною допомогою до лікарів звернулися 52 особи віком старше 18 років.

Патологічний стан при зверненнях був викликаний забиттям тулуба та кінцівок, пошкодженням зв'язок, переломами кісток та вивихами суглобів, механічними ураженнями очей, черепно-мозковими травмами. Головна причина травмування — неконтрольоване падіння на слизький дорозі, поспіх та неуважність при вході або виході з міського транспорту. Серед потерпілих 20 відсотків складають особи старших вікових груп.

Лікар вищої категорії за спеціальністю «Травматологія і ортопедія» Баланчук Віктор Олександрович в бесідах з пацієнтами радить для попередження зимового травматизму дотримуватись наступних правил безпечної життєдіяльності:

- носити зручне взуття на низькій підошві та широкому каблуці, що не ковзає;

- пересуватися якомога повільніше на пружних ногах;

- особам літнього віку слід користуватися взуттям із спеціальними накладки «проти ожеледиці» та брати до рук ціпок або палицю.

Пам’ятайте: краща профілактика зимових травм - це обережність та уважність.

У разі, коли з вами сталася неприємність і ви маєте підозру на травмування, слід звернутися до найближчого травмпункту. В Святошинському районі екстрену травматологічну допомогу цілодобово надає травмпункт по вул. Котельникова, 95.

Подальше планове протитравматичне лікування пацієнти мають змогу пройти за адресами впровадження медичної практики КНП «КДЦ».

 

Джерело: КНП «КДЦ» Святошинського району

Перейти до спискуВерсiя для друку