Головна  →  Новини  →  8 грудня 2014

В Київському університеті права НАН України обговорили розвиток самоврядування в умовах інтеграційних перетворень (фото)

В Київському університеті права НАН України обговорили розвиток самоврядування в умовах інтеграційних перетворень (фото)

6 грудня 2014 року, з нагоди Дня місцевого самоврядування, в стінах Київського університету права НАН України було проведено круглий стіл на тему: «Самоврядування – від студентського до місцевого управління в умовах інтеграційних перетворень», організаторами якого виступили Наукове товариство студентів та Студентський парламент Київського університету права НАН України.

Цього року, серед учасників заходу, були представники з Львівського національного університету імені Івана Франка (Львів), Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (Харків), Запорізького національного університету (Запоріжжя), Рівненського інституту Київського університету права НАН України (Рівне) та студентство столичних ВНЗ зокрема: Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, Національного авіаційного університету, Київського національного торгово-економічного університету, Київського національного університету культури і мистецтв, Київського національного лінгвістичного університету, Національної академії внутрішніх справ, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Політико-правового коледжу «АЛСКО», а також представники Студентської ради міста Києва.

Модераторами круглого столу були студенти-активісти Київського університету права НАН України Андрій Матат, Дар’я Полінська, Ілля Гольцов, Антон Подать та Дмитро Санченко.

Учасники круглого столу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів Збройних Сил України. За дорученням ректора, професора Юрія Бошицького до присутніх з вітанням від імені професорсько-викладацького складу звернулася проректор з соціально-гуманітарних питань Галина Левківська.

У рамках роботи круглого столу учасники торкались таких питань: Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом: переосмислення застарілих підходів у вирішенні проблем самоврядування в Україні; новий Закон України «Про вищу освіту» в контексті діяльності студентського самоврядування і наукового товариства студентів; взаємодія органів студентського самоврядування з адміністрацією ВНЗ, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади; самоврядування студентів – важливий інститут муніципального управління тощо.

За результатами круглого столу «Самоврядування – від студентського до місцевого управління в умовах інтеграційних перетворень» планується видання збірки матеріалів.

За результатами соцопитування учасників круглого столу організатори пересвідчилися у неперевершеності формату заходу і рівня висвітлення проблематики. Учасники відповіли на шість запитань, зокрема:

- «Чи є позитивні зміни в Законі України «Про вищу освіту?» – більшість зазначила, що так, безумовно є. Втім опитувані звернули увагу на проблеми декларативності та процедурі втілення норм;

- «Що на вашу думку є найбільш негативним в діяльності студентського самоврядування?» учасники наче списуючи один у одного відповіли: пасивність студентів, бюрократизація, переслідування хибної мети.

 На завершення заходу учасники були відзначені сертифікатами та на добру згадку у рамках загально університетського проекту «Формуємо бібліотеку зі студентської лави» одержали наукове  видання «Часопису» Київського університету права НАН України для бібліотек ВНЗ учасників заходу.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 

Перейти до спискуВерсiя для друку