Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулося засідання колегії Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

Опубліковано 27 листопада 2014 року о 17:57
фото

27 листопада під головуванням Іллі Сагайдака в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання колегії.

На засіданні були присутні члени колегії, заступник голови Святошинської державної адміністрації Ірина Жидченко, керівник апарату, керівники структурних підрозділів та самостійних управлінь районної державної адміністрації, директори комунальних підприємств Святошинського району.

У президії – керівники силових відомств Святошинського району, адже на порядку денному колегії - координація роботи силових структур у забезпеченні правопорядку та зниженні криміногенної ситуації на території Святошинського району.

Розпочинаючи засідання колегії, очільник Святошинського району Ілля Сагайдак привітав присутніх з набуттям повноважень народних депутатів України та початком роботи вищого законодавчого органу влади в державі. Він висловив сподівання, що проєвропейська конституційна більшість поверне державу на шлях демократії, успішних реформ, розвиненої економіки, соціальних гарантій та справедливості, підвищить соціальні стандарти українців до рівня європейських.

Анонсуючи предмет зібрання, голова районної адміністрації наголосив на необхідності якнайшвидше подолати в Святошинському районі збудовану десятиліттями корумповану систему з тотальною круговою порукою, вседозволеністю та безкарністю та висловив сподівання, що всі присутні на колегії будуть єдині у бажанні побороти ці негативні явища.

Про спільні, чітко скоординовані дії всіх правоохоронних органів на території Святошинського району щодо захисту прав та свобод громадян говорив і прокурор Андрій Мілевський. Він навів невтішну статистику кримінальних проваджень у сферах постачання, незаконного обігу та зберігання холодної і вогнепальної зброї, розкрадання майна державних органів, рейдерських захоплень підприємств, грального бізнесу, незаконних будівництв, обігу наркотиків та злочинності серед неповнолітніх.

Головний прокурор району закликав керівництво районної влади та керівників силового блоку району до спільної праці у розробці комплексних заходів, спрямованих на зниження криміногенної та різного роду конфліктних ситуацій в районі.

Про результати оперативно-службової діяльності районного управління міліції за 10 місяців 2014 року прозвітував на Колегії Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації начальник Святошинського РУГУ МВС України в місті Києві Ігор Борисович Кучма.

Навівши аналітичні дані та позитивні тенденції в роботі правоохоронної системи, головний міліціонер району окреслив і проблемні питання, які мають місце у службовій діяльності Святошинського районного управління міліції, а також запевнив, що докладе максимальних зусиль щодо покращення ефективності профілактики, розкриття та розслідування злочинів.

З огляду на нестабільну суспільно-політичну ситуацію в державі, велику кількість внутрішньо переміщених осіб з проблемних регіонів України, часто зі зброєю, було досягнуто попередньої домовленості розглянути можливість залучення до патрулювання території Святошинського району добровільними народними дружинами, активістами громадських організацій та міліціонерами патрульно-постової служби.

З доповіддю про стан виконання показників дохідної та видаткової частини бюджету міста Києва по Святошинському району за 9 місяців 2014 року виступили в.о. начальника ДПІ у Святошинському районі м. Києва ГУ Міністерства доходів і зборів України Олександр Кучеренко та в.о. начальника фінансового управління державної адміністрації Антоніна Солосіч.

Головний податківець району окреслив ситуацію із забезпеченням податків і зборів як до бюджету м. Києва, так і до загального фонду державного бюджету, а також висловив переконання, що виконання місцевого бюджету є основою розвитку Святошинського району.

За словами Олександра Кучеренка, районна податкова інспекція посіла сьоме місце по виконанню індикативів місцевого бюджету серед районів міста.

З метою збільшення надходжень до місцевого бюджету у січні – вересні 2014 року спеціалістами ДПІ у Святошинському районі м. Києва ГУ Міністерства доходів і зборів України провели близько 60 перевірок по виявленню підприємств, які виплачують заробітну плату «в конвертах» (а це додаткові 93,6 тис. грн. в бюджет), заслухали підприємства, які мінімізують заробітну плату (додаткові  0,9 млн. грн.) та підприємства, які мають заборгованість по орендній платі за землю (сплачено 1,8 млн. грн.).

Про надходження загального фонду і спеціального фонду у структурі доходної частини бюджету міста Києва по Святошинському району говорила і Антоніна Солосіч.

За її словами, Святошинською районною адміністрацією, податковою службою та іншими державними службами вжито ряд заходів щодо наповнення доходної частини бюджету міста. Завдяки цілеспрямованій роботі з підприємствами-мінімізаторами та підприємствами-боржниками по виплаті заробітної плати перерахування податку з доходів фізичних осіб збільшились на 9,8 млн. грн., погашено 2,4 млн. грн. податкового боргу по податку з доходів фізичних осіб.

Однак, було висловлено занепокоєння низьким обсягом видатків по Святошинському району для належного функціонування та надання якісних послуг установами та закладами різних галузей, що вже призвело до негативних наслідків у питанні харчування школярів та забезпеченні безкоштовними медикаментами осіб, які перенесли трансплантацію органів.

У зв’язку з цим Ілля Сагайдак доручив порушити на рівні міста питання перегляду планових показників для забезпечення фінансовим ресурсом у 2014 році захищених статей видатків. Крім цього, очільник району закликав посилити роз’яснювальну роботу серед трудових колективів підприємств-мінімізаторів щодо індивідуальних і соціальних переваг ліквідації такого явища, як виплата заробітної плати «в конвертах». На думку Іллі Сагайдака – це може стати додатковим і доволі ефективним напрямком роботи в рамках заходів по наповненню бюджету.

Після доповідей члени колегії та присутні мали змогу отримати відповіді на всі поставлені питання. За підсумками засідання колегії був прийнятий проект рішення з уточненнями та доповненнями.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux