Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

1 грудня реабілітаційний дитячий заклад «Пролісок» повертається до звичайного режиму роботи

Опубліковано 27 листопада 2014 року о 17:09
фото

З 1 грудня 2014 року відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Святошинського району знову працюватиме у звичайному режимі. 

Відділення функціонує з грудня 2003 року. При відкритті заклад мав назву «Пролісок». Згодом у відділення залишилася лише офіційна назва, але і працівники, і маленькі пацієнти, і їхні батьки називають його, як і раніше, «Пролісок».

Основним його завданням закладу є створення умов для здійснення соціально-медичної реабілітації дітей-інвалідів, організація занять з метою набуття найпростіших трудових навичок (прибирання, прання, прасування, приготування їжі, миття посуду. Діяльність відділення направлена на здійснення соціальної, медичної, трудової та психологічної реабілітації.

Дитина з особливими потребами — це особистість, здатна до розвитку, особистість, яка має право на задоволення власних соціальних потреб на працю, відпочинок, створення сім'ї, доступ до культурних цінностей. Таким дітям необхідно створити оптимальні умови, які б допомогли звести до мінімуму наслідки їхніх розладів. Їм необхідна допомога фахівців і, що найважливіше, чуйне й доброзичливе ставлення оточуючих.

Починаючи з 12 вересня по  21листопада 2014 року в закладі проводилися ремонтні роботи, які виконувало ТОВ «БТЛ ФОРТУНА».

На період ремонту, за згодою батьків, діти відвідували тільки заняття із спеціалістами, тому що за санітарними нормами не бажано дитині знаходитись у приміщенні, де проводяться ремонтні роботи, оскільки будівельний пил, запах від оздоблювальних матеріалів, шум від будівельних робіт може негативно вплинути на стан здоров’я дітей з особливими потребами та загострити перебіг основної патології.

На теперішній час із спеціального фонду бюджету розвитку міста виділені кошти у розмірі 613 тисяч гривень на проведення у відділенні капітального ремонту харчоблоку, даху та електрощитової. Ремонтні роботи профінансовано з спеціального фонду бюджету розвитку міста.

На сьогоднішній день ремонтні роботи закінчені. У дитячому закладі проводиться прибирання, дезінфекція та інші заходи у відповідності з санітарними вимогами.

Малята знову матимуть змогу завітати до закладу, де їх з радістю та любов’ю зустрінуть фахівці відділення. Як кажуть самі діти, які відвідують відділення,  «Пролісок» - це наш другий дім».

За період роботи відділення реабілітацію пройшли  200 дітей-інвалідів. Батьки цих дітей отримали поради та рекомендації від кваліфікованих фахівців, які працюють у дитячому закладі.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux