Головна  →  Новини  →  27 листопада 2014

Майстер-клас з виготовлення ниткової ляльки-мотанки провели в ЦСПК «Щасливе дитинство» (фото)

Майстер-клас з виготовлення ниткової ляльки-мотанки провели в ЦСПК «Щасливе дитинство» (фото)

26 листопада в підлітковому клубі «Сокіл» (вул. Прилужна, 6) відбувся майстер-клас для педагогічних працівників Централізованої системи підліткових клубів «Щасливе дитинство» управління у справах сім'ї, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації з виготовлення ниткової ляльки-мотанки для презентації Святошинського району на фестивалі Folk Ukraine.

Для того, щоб забезпечити новорічний настрій протягом святкування «Нового року на Софії-2015», всі 10 районів Києва матимуть змогу прикрасити ялинку, аби продемонструвати свої творчі здібності, оригінальний стиль та традиції району.

Ялинки будуть знаходитись на території Національного заповідника «Софія Київська», щоб журі та відвідувачі змогли оцінити їх та обрати найкращу. Це своєрідне змагання між районами Києва, яке має на меті об’єднати усі зусилля, щоб створити новорічно-різдвяну казку для киян та гостей столиці.

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Скільки існує людство, стільки існує ця іграшка, берегиня роду, символ матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, одна із найдревніших іграшок і сакральних (священних) істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років.

«Folk Ukraine» - це неповторний міжнародний етнокультурний проект, що об’єднує масштабні мистецькі та культурні ініціативи: «Талант Арт», «Парад Вишиванок», «Фестиваль Писанки», «Фестиваль Святого Миколая». Фестиваль ставить за мету відродження, збереження та популяризацію українських традицій як в Україні, так і за її кордонами.

Офіційне відкриття Фестивалю 19 грудня о 13.00. В конкурсній програмі:

1. Конкурс «Новорічна Іграшка»

2. Конкурс «Ялинка для Святого Миколая»

3. Конкурс «Пряниковий будиночок»

4. Виступ фольклорних колективів

Нагадаємо, цього року Головна ялинка країни та святкування Нового року і Різдва відбудуться на Софійській площі. На території Національного заповідника «Софія Київська» буде створена спеціальна Резиденція, а також будуть функціонувати ще декілька виставкових павільйонів, льодове кафе та дитяча залізна дорога. Резиденція Святого Миколая – це особливе приміщення під час проведення заходу, оскільки саме тут Святий прийматиме усіх охочих діток та спонукатиме їх робити добрі справи протягом усього року.

Крім того, у Резиденції проводитимуть майстер-класи для школярів відомі люди України та народні майстри, цілорічно працюватимуть кімнати-музеї для експонування творчих досягнень дітей та дорослих.

 

Джерело: управління у справах сім'ї, молоді та спорту

Перейти до спискуВерсiя для друку