Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Пам’ятка для населення! Як правильно заповнити нову квитанцію за житлово-комунальні послуги

Опубліковано 21 листопада 2014 року о 13:46
фото

З 15 вересня кияни отримують видозмінені платіжки за житлово-комунальні послуги та квартплату. Однак, через численні зміни і доповнення, у людей досі виникають питання стосовно правильного заповнення платіжок. Пропонуємо зручні роз’яснення:

1. Квартплата

У новій квитанції спочатку вказано, скільки потрібно заплатити КП «РЕО» за утримання будинку та прибудинкової території, ПАТ «Київгазу» за газ та інші послуги, якщо вони надаються. Заповнювати це поле вже не потрібно. Якщо до цього розділу входить декілька рахунків (ви отримуєте додаткові послуги), то загальна сума вписується у відповідному полі в правій частині квитанції. Якщо маєте намір погасити борг або, якщо у вас є переплата, то такі суми вписуються у відповідне поле, де зазначено суму вашого боргу або переплати (у правій частині квитанції). Якщо сплачуєте борг, то перед сумою дописується "+" а якщо є переплата, то можете вказати суму, на яку зменшуєте платіж, дописуючи знак "-".

2. Централізоване постачання холодної води та водовідведення.

Нова квитанція з оплати житлово-комунальних послуг містить окремий розділ з оплати за холодну воду. Якщо лічильників немає, квитанція містить загальну суму за холодну воду та водовідведення (з урахуванням пільг та субсидій). Якщо в оселі встановлено лічильники гарячої та холодної води, вписується різниця між поточним та попереднім місяцями, помножується на поточний тариф на холодну воду.

3. Централізоване постачання гарячої води

В окремому розділі нової квитанції заповнюється вартість гарячої води. За відсутності лічильників сума вже вказана. За наявності лічильників гарячої води в графу "Обсяг" вписується різниця між поточним та попереднім місяцем та множиться на тариф. Тариф на гарячу воду можна знайти внизу аркуша в залежності від надавача послуг.

4. Централізоване водовідведення гарячої води

У нових квитанціях з оплати житлово-комунальних послуг водовідведення гарячої води стоїть окремим розділом та сплачується окремо на рахунок ПАТ «АК «Київводоканал». В графу «Обсяг» вписується те саме число, що й для попереднього пункту. Тобто, якщо спожито 5 кубометрів гарячої води, то й для водовідведення також буде 5 кубометрів. Тариф на водовідведення гарячої води вказаний внизу аркуша.

5. Сплата за централізоване опалення

Централізоване опалення сплачується також окремо. В нових квитанціях за відсутності лічильників сума вже вказана. Сплачувати за опалення тепер потрібно лише у опалювальний період, але можна вносити авансові платежі протягом року, аби менше сплачувати взимку. За наявності лічильників тепла, вказується різниця у Гкал між поточним та попереднім місяцями та множиться на тариф.

6. Сплачувати за комунальні послуги тепер потрібно не до 20 числа, а до кінця місяця.

Якщо у вас все одно виникають труднощі із заповненням нової квитанції з оплати житлово-комунальних послуг, на звороті також є детальна інструкція із заповнення. У деяких споживачів може зазначатись "перерахунок", із подальшим зниженням вартості деяких послуг. Це не є помилкою, адже у новій методиці обрахунку враховується також сума, що була сплачена у попередні періоди, особливо стосовно опалення. Повний обсяг нарахування за житлово-комунальні послуги скоріш за все буде міститися у квитанції за листопад, що прийде у грудні. Після заповнення Квитанція розрізається.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux