Головна  →  Новини  →  20 листопада 2014

У Святошинському районі провели благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО «ДИТЯЧІ МРІЇ: МИР НА ЗЕМЛІ»

У Святошинському районі провели благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО «ДИТЯЧІ МРІЇ: МИР НА ЗЕМЛІ»

Сьогодні десятки тисяч патріотів обороняють від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Наші захисники, як ніколи, потребують уваги і розуміння від своїх співгромадян.

У Святошинському районі організована система заходів, спрямованих на надання всебічної підтримки українським військовим на сході.

Активно долучаються до акцій допомоги армії колективи навчальних закладів Святошина. Освітяни разом з учнями проводять збір коштів та теплих речей для учасників АТО, пишуть їм листи з побажаннями перемоги та найскорішого повернення додому, зустрічаються з пораненими бійцями у госпіталях.

Традицією у школах Святошина стало влаштування ярмарків домашньої випічки та дитячих виробів, що є не лише посильним внеском юного покоління у справу , але ще й доволі приємним заняттям.

20 листопада у загальноосвітній школі № 76 пройшов  благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО «ДИТЯЧІ МРІЇ: МИР НА ЗЕМЛІ».

Учні разом із батьками та педагогами приготували смачну домашню випічку та запропонували усім бажаючим придбати її за символічну ціну.

Представили учні і виготовлені власноруч роботи  - малюнки, аплікації, вироби з пластиліну, прикраси з бісеру.

Шанувальників посмакувати шедеврами домашньої кулінарії виявилося доволі багато, учні з задоволенням витрачали кишенькові гроші на улюблені ласощі, а батьки школярів мабуть вперше не обмежували малечу в солодкому та залюбки купували тістечка, пиріжки, печиво, солодкі горішки. Та й ідея прикрасити оселю «ексклюзивними» витворами дитячого мистецтва теж усім сподобалася.

Завітали на ярмарок і голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак та заступник голови Ірина Жидченко.

Ілля Сагайдак вважає, що благодійні ярмарки - хороша ідея та вдалий засіб залучити дітей до справи на користь української армії.

«На мою думку, будь-яка допомога армії і кожному воїнові дуже важлива. З кожним вантажем, який ми відправляємо на Схід, ми передаємо дитячі малюнки, в яких наші школярі зображують те, якими вони бачать українських військових і їх подвиг в ім’я України. 

Дитячі листівки  піднімають бойовий дух воїнів, наповнюють змістом їх боротьбу, нагадують, що від них залежить майбутнє мільйонів дітлахів», - зазначив голова.

 «Влаштовуючи благодійні акції зі збору коштів пораненим воїнам АТО, діти навчаються вболівати за ближнього, стають відповідальними, відчувають, що від них залежить дуже багато. Саме ці якості необхідні новому поколінню, яке розбудовуватиме нову Україну», - підсумував Ілля Сагайдак.

Зібрані під час благодійної ярмарки кошти будуть передані громадській організації «Допомога армії 1» для поранених бійців-святошинців, які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації.

 Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 

Перейти до спискуВерсiя для друку