Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«За Волю, у Вічність!». В Святошинському районі відбувся мітинг-реквієм, присвячений річниці з початку подій на Майдані Незалежності

Опубліковано 20 листопада 2014 року о 17:15
фото

20 листопада на базі середньої школи № 76 відбувся мітинг-реквієм «За волю, у вічність», присвячений вшануванню подвигу тих, хто віддав своє життя за незалежність України. Цей захід був першим із низки запланованих в районі заходів до річниці революційних подій на Майдані.

На заході були присутні голова Святошинської районної в місті Києві районної адміністрації Ілля Сагайдак та заступник голови Ірина Жидченко.

Очільник району у своєму зверненні до присутніх пригадав початок подій на Майдані.

«21 листопада минає рік з того дня, коли на  Майдані Незалежності  в Києві почалися перші протести, викликані диктаторським рішенням минулої влади про відмову від підписання Асоціації з Європейським союзом. Свідома частина українського суспільства стала на заваді євроазійським уподобанням диктатора і мовою протесту висловила свою незгоду зі спробою владної верхівки змінити зовнішньополітичний  курс країни», - сказав голова району.

Загибель Небесної Сотні Ілля Сагайдак назвав вічною раною на серці кожного українця.

«Наш святий обов'язок - не зрадити ідеали, за які ми разом боролися», -наголосив він.

За словами Іллі Сагайдака, Майдан вистояв і переміг, довівши тим самим, що українці - свідома і відповідальна нація, здатна відстоювати свій вибір. «Ми подали  історичний приклад того,  як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Як гідність повстає проти беззаконня і владної тиранії та перемагає систему залякувань і репресій», - зазначив голова району.

Окремо голова району зупинився на подіях, що відбуваються на Донбасі.

«Воїни, що хоробро захищають цілісність нашої країни на сході, заслуговують на нашу подяку та підтримку, адже вони кожен день здійснюють подвиг заради нас із вами», -  сказав Ілля Сагайдак.

Ведучі заходу здійснили короткий екскурс в історію нашої країни, розповіли про її складну багатостраждальну долю.

Волею історії кожному поколінню наших людей довелося пережити чимало випробувань.

В історії України за останні десятиріччя відбулось кілька доленосних подій: 24 серпня 1991 року наша країна здобула незалежність, 30 листопада 2013 року Україна прокинулась від 22 річного байдужого сну.

Високу ціну заплатила Україна за перемогу в Революції Гідності, Небесна Сотня назавжди пішла у вічність заради оновлення своєї країни.

Після тяжкої минулої зими всі з нетерпінням чекали, що весна буде вісником змін. Але весна прийшла з війною, і вперше після 1945 року українську землю осквернили чоботи окупантів.

Знову найкращі сини свого народу, віддають своє життя за єдину та вільну Україну.

Усі, хто прийшов на мітинг-реквієм, схилили голови перед пам’яттю про загиблих героїв та вшанували їх хвилиною мовчання.

Лідери районної асоціації «Старшокласник» дали урочисту обіцянку нести відповідальність за долю України, за її честь та гідність, говорити тільки рідною мовою, берегти та примножувати звичаї українського народу, крізь все життя пронести любов до Батьківщини та рідної мови, зберегти традиції українського народу та передати їх у руки нащадків, усі свої знання, енергію та силу віддати на розбудову незалежної, вільної та єдиної України.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux