Головна  →  Новини  →  20 листопада 2014

В Київській дитячій школі мистецтв № 8 відбувся концерт відомого піаніста Дениса Жданова

В Київській дитячій школі мистецтв № 8 відбувся концерт відомого піаніста Дениса Жданова

18 листопада 2014 року в Київській дитячій школі мистецтв № 8 (директор Федченко В.І.) відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся яскравий концерт фортепіанної музики. В гості до вихованців школи мистецтв завітав молодий, але вже досить відомий в міжнародній музичній спільноті піаніст Денис Жданов.

В сольному концерті прозвучали: Балада (g-moll) Ф. Шопена, Сонати Д. Скарлатті, Ф. Шуберт – Ф. Ліст «Маргарита за прялкою» та «Лісовий Цар», 32 варіації Людвіга ван Бетховена, Варіації на тему Й. Брамса, К. Дебюсі «Образи», Токата С. Прокоф’єва. Слухачі були вражені високою майстерністю та артистизмом музиканта. Своїми щирими, бурхливими оплесками дякували виконавцю за незабутню зустріч з високим мистецтвом.

До відома: міжнародна концертна діяльність Дениса Жданова розпочалась після першого дебютного сольного концерту в м. Лодзь (Польща) в 2007 році. Цей виступ приніс йому визнання, як слухачів, так і музичних критиків. Денис був запрошений з сольною та камерною програмами на І та ІІ Міжнародний фортепіанний фестиваль ім. Артура Рубінштейна в м. Лодзь (2009, 2011роки).

Денис Жданов виступає з концертами у всесвітньо відомих концертних залах, таких як: Варшавська філармонія (Польща), Дім Музики в Барселоні (Іспанія), KulturGasteg в Мюнхені (Німеччина), Сал Корто в  Парижі (Франція),  Auditori  в  Тенеріфе (Іспанія) та інші.

Як соліст він виступав з багатьма оркестрами світу, зокрема: Valles Symphony  (Іспанія),   Померанським  симфонічним   оркестром   (Польща),   симфонічним Оркестром Тенеріфе (Іспанія), з оркестром  Українського  радіо і телебачення,  естрадно-симфонічним  оркестром  України,  Національним симфонічним оркестром Грузії,  симфонічним  оркестром «Iuventus» (Польща),  оркестром  «Польська  Камерата»,  камерним  оркестром  «Nova Amadeus» (Італія).

Денис Жданов є лауреатом багатьох престижних міжнародних конкурсів, серед яких: І премія  на  56-му  Міжнародному   конкурсі піаністів  «Maria Canals» в Барселоні (Іспанія, 2010 рік). Цей  конкурс  є членом  Всесвітньої  Федерації  Міжнародних  Музичних  Конкурсів (WFIMC). В   доповнення  до першої   премії  Денис  Жданов  завоював  три  спеціальних призи, отримав  більше  20  запрошень  виступити  з  концертами в  країнах  Європи та  Азії,  а також  здійснити   запис  компакт-диску  на провідній іспанській  компанії звукозапису   «Naxos Label». Музикант отримав І-у премію  на  ІІ Міжнародному конкурсі піаністів пам’яті Черні-Стефанської  в  м. Познань  (Польща, 2011 рік), І премію  на  VII-му Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’ят Артура  Рубінштейна в місті Бидгощ  (Польща, 2007 рік), І премію  на XIX Міжнародному конкурсі піаністів «Roma – 2009: Chopin Prize» (Італія, 2009 рік).

 

Джерело: відділ культури  та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку